Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkovo hrozienkové vrkoče

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkové vrkoče
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
Vrkoče s jablkami
Zdroj:www.caietulcuretete.com
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 2 vajcia
  • 7 g sušeného droždia
  • 50 g medu
  • Plnka:
  • 500 g jabĺk
  • 100 g hrozienka
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžica škrobu
  • rum alebo rumová esencia
  • 1 lyžička mletej škorice (škoricový cukor)
  • Na potretie:
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice mlieka
  • 50 ml vody
  • 2 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava: Jablká očistite a nakrájajte na kocky. Pridajte cukor, škrob, hrozienka a rum.Dajte ich do hrnca na oheň, kým sa cukor úplne nerozpustí a jablká nebudú namočené. Pridajte škoricu a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Rozpustíte med, maslo a droždie v horúcom mlieku. Miešajte a pridajte vajcia, potom múku, postupne. Dobre premieste a potom prikryté nechajte na teplom mieste nakysnúť kým nezdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Po nakysnutí cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku..Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika a nanesieme naň jablkovú plnku..Cesto potom preložíme z dvoch strán ku stredu.potom preložíme na polovicu tam kde sa nám stred spája..Vznikne nám "roláda"ale ploská..Tú nakrájame na menšie kúsky..Tie potom zvrtneme do vrkoča a ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie.

4. Krok

Každý vrkoč potrieme žĺtkom vyšľahaným v mlieku..dám piecť do vyhriatej rúry na 180°C kde ich pečieme cca 25 - 30 minút.Do zlatista. Medzitým si pripravíme cukrový sirup , a každý vrkoč hneď ako ich vyberieme z rúry sirupom potrieme.

5. Krok

Pred podávaním môžete vrkoče posypať práškovým cukrom...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1004 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.