- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Malinový cheesecake
Malinový cheesecake
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Základňa:
- 2 balenia maslových sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- 1 šálka mletých lieskových orechov
- 1/2 šálky mlieka
- 1/4 šálky práškového cukru
- Tvarohová vrstva:
- 500 g tvarohu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1/2 šálky práškového cukru
- 4 lyžice hladkej múky
- 4 vajcia + 1 žĺtok
- 1 vanilkový cukor
- Malinová omáčka:
- 250 g malín
- 5 lyžíc cukru
- 2 lyžice škrobu
- 1 šálka vody
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky rozmixujeme pridáme k nim práškový a vanilkový cukor a rozpustené maslo aj mleté orechy a vypracujeme hmotu..Do hmoty pridávame podľa potreby mlieko.Vzniknutú masu natlačíme na dno tortovej formy (26 ) ..
2. Krok
Malinovú omáčku si pripravíme tak že maliny s trochou vody dáme variť..pridáme k nim cukor a vanilkový cukor a rozvaríme.Potom ich zmixujeme a prepasírujeme..Dáme nazad do hrnca.V pohári si rozmiešame škrob v troche vody a pridáme do malinového pyré ..Uvaríme hustejší krém.
3. Krok
Tvarohový krém si pripravíme tak že si vyšľaháme tvaroh s cukrom a s vanilkovým cukrom, potom pridávame vajcia jedno po druhom a nakoniec pridáme žĺtok.V smotane si rozmiešame múku a pridáme k tvarohovej zmesi.Dobre premiešame a vylejeme na základňu.Trochu buchneme s formou o stôl aby nám vyšli vzduchové bubliny.
4. Krok
koláč vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme ho prvých 10 minút..Potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme ďalších 10 minút.Potom vložíme do rúry na jej dno hrnček s vodou a dvierka opäť zatvoríme a dopekáme 40 minút..Rúru vypneme a koláč v nej necháme..Po 1 hodine ho vyberieme a zalejeme malinovou omáčkou..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dozdobíme malinami..dáme do chladničky najlepšie na noc zatuhnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1809 videní