- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Broskyňovo maková torta
Broskyňovo maková torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 950 g zaváraných broskýň
- 350 ml broskyňovej šťavy
- 2 vajcia
- 120 g práškového cukru
- 100 g mletého maku
- 150 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 tortové želé žlté
- 400 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- 2 stužovače šľahačky
- 3 lyžice mletého maku
- 100 ml oleja
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Potom pridáme olej a 100 ml broskyňovej šťavy.Potom vmiešame mak, preosiatu múku a prášok do pečiva.Cesto dáme do vymastenej tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 20 - 25 minút.Po upečení necháme vychladnúť.
2. Krok
Zvyšných 250 ml šťavy dáme variť a pripravíme želé podľa návodu na obale.Broskyne poukladáme na vychladnutú piškótu, pár si odložíme na dekoráciu a prelejeme tortovým želé pripraveným z broskyňovej šťavy.takto necháme zatuhnúť najlepšie na noc alebo pár hodín.
3. Krok
Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačmi a s vanilkovým cukrom.pridáme k nej 3 lyžice maku a premiešame.Želé vrstvu prekryjeme šľahačkovo makovým krémom.Nakoniec dozdobíme broskyňami ktoré nám zostali..Môžete ich nakrájať na tenké plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
528 videní