- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Double ganache
Double ganache
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto:
- 150 masla
- 100 g čokolády na varenie
- 4 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 80 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Ganache:
- 300 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
- Ganache 2:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 300 g bielej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si cesto..najskôr si rozpustíme čokoládu s maslom..Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.Pridáme k nim rozpustenú čokoládu s maslom..Potom vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 21 x 36 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C okolo 20 minút.
2. Krok
Pripravíme si ganache..Z tmavej čokolády , prehrejeme si smotanu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu ..Chvíľu počkáme cca 2 minúty a potom premiešame..Polevou prelejeme vychladnutú piškótu.Dáme do chladničky poriadne zatuhnúť.
3. Krok
Príprava biele ganache: 200 ml smotanyna šľahanie si dáme zahriať..Prelejeme ňou nalámanú bielu čokoládu ..Tiež počkáme a potom premiešame..necháme vychladnúť.potom ku zmesi pridáme 200 ml smotany na šľahanie a spolu šľahačom vyšľaháme do krému.Krémom potrieme tmavú polevu a dáme zatuhnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
958 videní