- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kráľovná ľadu
Kráľovná ľadu
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- Cesto:
- 5 vajec
- 5 lyžíc cukru práškového
- 70 g masla
- 170 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2,5 lyžice kakaa
- 80 g čokolády na varenie
- Sirup:
- 300 ml vody
- 200 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- Krém:
- 1500 ml mlieka
- 12 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- 10 lyžíc škrobu alebo gustinu
- 2 lyžice hladkej múky
- 200 g margarínu alebo masla
- 200 g mliečnej čokolády
- Na ozdobu:
- 400 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.Potom pridáme rozpustené vychladnuté maslo, múku zmiešanú s práškom do pečiva , s kakaom a nastrúhanou čokoládou..premiešajte a cesto nalejte na plech vyložený s papierom na pečenie 24 x 37..
2. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút..
3. Krok
Pripravíme si sirup..Dáme rozvariť vodu s cukrami a povaríme asi 10 minút..Potom necháme mierne vychladnúť a sirupom pokropíme upečený piškótový plát.
4. Krok
Krém pripravíme tak, že si oddelíme 500 ml mlieka a zmiešame ho s cukrom, vanilkovým cukrom,škrobom a s múkou..Zvyšok mlieka si dáme variť..Ke´d sa mlieko varí vlejeme pripravenú zmes a uvaríme hustý krém-Ten odstavíme , a prikryjeme fóliou a pod ktorou krém necháme vychladnúť.
5. Krok
Keď je krém chladný , izbovej teploty, vmiešame doň maslo , alebo margarín taktiež izbovej teploty.
6. Krok
Bledým krémom urobíme na piškótu tenkú vrstvu, a do ostatného krému vmiešame rozpustenú ale vychladnutú mliečnu čokoládu..Krémom potiahneme tenkú vrstvu základného krému..
7. Krok
Potom vyšľaháme smotanu na šľahanie , môžete pridať k nej 1 vanilkový cukor a zákusok na záver dozdobíme šľahačkovou vrstvou , ktorú posypeme nastrúhanou čokoládou..Dáme dobre zachladiť a nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1104 videní