Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vanilkový krémový koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vanilkovy kremovy.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.gustos.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min

Tn4_img_1315.jpgTn4_img_1316.jpg

reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 3 lyžice oleja
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice ostružinového , alebo iného tmavšieho džemu
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 3 lyžice škrobu
  • 100 ml kondenzovaného mlieka
  • 4 žĺtka
  • 100 g cukru
  • kôra z polovice citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov..Bielká vyšľaháme najskôr so štipkou soli, do peny, potom pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.

2. Krok

Žĺtka vyšľaháme s olejom až kým nám nevznikne majonéza.Potom pridáme múku s práškom do pečiva, vanilkový cukor a zhora nadol stierkou nakoniec vmiešame bielkový sneh..

3. Krok

Z cesta odoberieme cca 3 - 4 lyžice a primiešame k tejto troche džem..ostatne cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie (20 x 30 ) potom po povrchu lyžicou nahádžme tmavé cesto a zavírime vidličkou..Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi na 20 - 25 minút..Vyskúšame prepečenosť špáradlom.

4. Krok

Po upečení necháme vychladnúť a potom vodorovne prerežeme na 2 časti..

5. Krok

Pripravíme si krém..Žĺtka vyšľaháme s cukrom a so škrobom ..pridáme trochu mlieka a ostatné dáme variť..Keď sa mlieko varí pridáme zmes žĺtok a na malom plameni uvaríme hustý krém..Do krému nakoniec vmiešame citrónovú kôru a vanilkový cukor.Vmiešame aj maslo a krém necháme pod fóliou úplne vychladnúť.Potom len prešľaháme ručným šľahačom a pridáme kondenzované mlieko.

6. Krok

Na dno plechu v ktorom sme piekli piškótu si najskôr dáme prvý piškótový plát..Ten si môžete pokropiť citrónovou šťavou..Natrieme polovicou krému, prikryjeme druhým plátom piškóty a natrieme druhou polovicou krému..

7. Krok

Môžete tiež urobiť tak, že na prvý plát rozotriete celý krém, a druhý dozdobíte vyšľahanou šľahačkou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1122 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.