- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohovo čerešňový koláč
Tvarohovo čerešňový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 250 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- 3 vajcia
- 100 g masla
- štipka soli
- Tvarohová plnka:
- 450 g tvarohu
- 150 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 2 vajcia
- 1 kg čerešní alebo višní (alebo 2 kompóty)
Postup prípravy
1. Krok
Roztopte maslo a nechajte ho ochladnúť..Vyšľahajte vajcia so štipkou soli, potom pridajte cukor a šľahajte do peny.(niekoľko minút)
2. Krok
Do zmesi pridávajte po lyžiciach za stáleho šľahania múku s práškom do pečiva nakoniec vmiešajte rozpustené maslo.
3. Krok
2/3 cesta vylejte na plech 20 x 30 vyložený s papierom na pečenie .K zvyšnému cestu primiešajte kakao.
4. Krok
Ak budete používať čerstvé čerešne alebo višne, odkôstkujte ich , posypte cukrom a nechajte postáť..Ak kompót sceďte šťavu a nechajte na sitku odtiecť..
5. Krok
K tvarohu primiešajte práškový a vanilkový cukor..Oddeľte bielka od žĺtkov a k tvarohu pridajte žĺtky a škrob.Všetko dobre premiešajte.Z bielok ušľahajte tuhý sneh so štipkou soli a jemne vmiešajte k tvarohu.
6. Krok
Na bledé cesto, dáme najskôr tvarohovú plnku, poukladáme čerešne alebo višne, a na čerešne dáme lyžičkou kakaové cesto.Koláč vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme ho 40 minút.
7. Krok
Po upečení necháme koláčik úplne vychladnúť.Pred podávaním nakrájame na porcie a posypeme práškovým cukrom cez sitko.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5031 videní