Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slivkový koláč s mandľovou kôrkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slivkovy.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.lauralaurentiu.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:50 hod

Drojdie activata pentru aluat.jpgFramantarea aluatului.jpgAluat framantat pus la dospit pentru reteta de cozonac pufos cu rahat de laura laurentiu.jpgTort padurea neagra cu ciocolata si visine reteta cu poze amestecare umplutura de frisca batuta.jpg

reklama:

Suroviny

  • 400 g polohrubej múky
  • 80 g cukru
  • 1 vajce
  • 7 g sušeného droždia alebo 20 g čerstvého droždia
  • 150 ml teplého mlieka
  • 50 g rozpusteného masla
  • 50 ml oleja
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • Nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 600 g sliviek bez kôstok
  • 60 g strúhanky
  • Krém:
  • 2 žĺtka
  • 50 g škrobu
  • 150 g cukru
  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové cukre
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Mandľová kôrka:
  • 150 g mandľových lupienkov
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si kvások..Do teplého mlieka dáme droždie s lyžicou cukru a zamiešame.Prelejeme po naskočení kvasníc do misky, a pridáme vajce, vanilkový cukor, zostávajúci cukor, Pridáme preosiatu múku, štipku soli, citrónovú kôru , rozpustené maslo a olej..Vymiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na dve časti...1/3 a 2/3 ..každý kúsok cesta dáme do misky vymastenej olejom, prikryjeme a necháme nakysnúť..

2. Krok

Po nakysnutí cesta si pripravíme plech 27 x 20 a vyložíme ho s papierom na pečenie. Väčšiu časť cesta roztiahneme na plech..Na cesto poukladáme slivky na polovice prekrojenou časťou navrch a posypeme ich strúhankou..

3. Krok

Koláč na plechu necháme ešte podkysnúť a potom vložíme do vyhriatej rúry na 180°C kde ho pečieme 35 - 40 minút..

4. Krok

Kým sa koláč pečie pripravíme si mandľovú kôrku..Do hrnčeka si dáme všetky ingrediencie na kôrku okrem mandľových lupienkov.Zmes zahrejeme a odložíme z ohňa..Teraz pridáme mandľové lupienky a premiešame.

5. Krok

Po upečení zložíme koláč z plechu na mriežku aj s papierom na pečenie.

6. Krok

Na plech na ktorom sme piekli koláč si dáme druhý papier a roztiahneme menšiu časť cesta.Na cesto navrstvíme mandľovú zmes a zarovnáme.

7. Krok

Vložíme do rúry a pečieme pri 180°C 20 minút. Pečieme do zlatohneda, vyberieme a necháme vychladnúť..

8. Krok

Základom krému pre tento koláčik je vanilkový krém..Vyšľaháme žĺtky s cukrom a s vanilkovým cukrom..Pridáme nakoniec škrob..Mlieko dáme variť a keď vrie odstavíme a vmiešame žĺtkovú zmes..Vrátime na plameň a n miernom ohni uvaríme za stáleho miešania kým krém nezhustne..

9. Krok

Potom necháme základný krém pod fóliou vychladnúť..

10. Krok

Vyšľaháme šľahačku do pevna, a potom ju v niekoľkých krokoch vmiešame do vanilkového krému.

11. Krok

Koláč zostavíme tak, že časť s mandľovou kôrkou si nakrájame na štvorce (porcie..)Na spodnú časť cesta kde sú slivky rozotrieme krém, a na krm poukladáme mandľové kocky..Pred podávaním necháme koláčik ešte zachladiť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

545 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.