- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Bezlepková čokoládovo višňová piškóta
Bezlepková čokoládovo višňová piškóta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 200 g masla
- 300 g tmavej čokolády
- 100 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 vainlkový cukor
- štipka soli
- 150 g višní z kompótu (bez kôstok) + 4 lyžice višňovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Na dno odopínacej tortovej formy (26 priemer) si dáme papier na pečenie..
2. Krok
Višne si scedíme a necháme odkvapkať.
3. Krok
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme nalámanú čokoládu 200 g s maslom..Zmes necháme vychladnúť..
4. Krok
100 g čokolády nasekáme..V miske si zmiešame škrob, kakao a prášok do pečiva..
5. Krok
Vyšľaháme vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom aj so štipkou soli do peny..Teraz vmiešame pri nízkych otáčkach čokoládové maslo..Vmiešame k zmesi stierkou nasekanú čokoládu, a potom kakaovú zmes..
6. Krok
Do pripravenej formy vylejeme secto a zarovnáme ho..Po povrchu rozložíme višne a trochu ich pokvapkáme šťavou..
7. Krok
pečieme v predhriatej rúre na 175 °C asi 40 minút..Koláč by mal byť z krajou upečený a vo vnútri vlhký..Takto ho necháme vo forme vychladnúť..
8. Krok
Po vychladnutí nakrájame na porcie..Môžete ešte preliať čokoládovou polevou a podávať so šľahačkou či zmrzlinou..taktiež je korpus vhodný na použitie ako základ bezlepkovej ovocnej torty..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1891 videní