- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ŠPANIELSKY VTÁČIK
ŠPANIELSKY VTÁČIK
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 400 g hovädzie zadné mäso
- mleté čierne korenie
- 1 PL horčica
- soľ
- 50 g šunková saláma
- 2 ks sladkokyslá uhorka
- 2 ks vajce
- 1 ks cibuľa
- 50 g tuk
- mäsový vývar
- 30 g hladká múka
- 1 KL maslo
Postup prípravy
1. Krok
Mäso nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a natrieme horčicou. Na každý jeden kúsok mäsa položíme plátok salámy, plátok uhorky a trocha vajíčka uvareného na tvrdo. Plátky mäsa so zmesou opatrne zvinieme a previažeme niťou. Na horúcom tuku speníme cibuľku, pridáme k nej závitky, opražíme riadne zo všetkých strán a podlejeme mäsovým vývarom. Dusíme prikryté až do mäkka. Mäkké závitky vyberieme a šťavu vydusíme na tuk, zaprašíme múkou, krátko opražíme, rozriedime vývarom, riadne premiešame a poveríme ešte 20 minút. Potom pridáme salámu, ktorá ostala, tiež zvyšky uhorky a uvereného vajca. Do omáčky späť vložíme závitky, ktoré sme pred tým zbavili nití. Nakoniec pokvapkáme maslom a zohrejeme.
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho s priateľmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
369 videní