- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové s jablkovým pyré
Bravčové s jablkovým pyré
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 400 g bravčového mäsa (karé alebo krkovica)
- 3 jablká
- 40 g masla
- 1 lyžička tymiánu
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Jablká ošúpte , zbavte ich jadra . Nakrájajte na malé mesiačiky a dajte na tanier. Bravčové mäso nakrájame na rezne dochutíme soľou a korením z oboch strán. Vždy robím rezne, ktoré nie sú tenké. Každý z nich váži najmenej 200 gramov.
2. Krok
Vložte tanier s jablkami do mikrovlnnej rúry na plný výkon na 5 minút. Asi v tretej minúte vyberte tanier a obsah premiešajte, pretože v mikrovlnná rúra po okrajoch pečie rýchlejšie ako v strede. Upečené jablká dáme do mixéra a pridáme tymián a maslo. Vymixujeme do hladka.
3. Krok
Rozpálime panvicu, pridáme asi lyžicu oleja a rezne opečieme z oboch strán. Potom prikryte pokrievkou a duste na malom ohni 5 minút. Tento čas na filé s výškou dva centimetre celkom stačí. Rozhodne ho nemusíte dusiť dlhšie. Mimochodom, nikdy to nerobím vopred. Vždy tesne pred podávaním.
4. Krok
Na tanier dáme jablkové pyré, na vrch plátok bravčového mäsa, prikryjeme druhým tanierom necháme pár minút postáť. Bravčové mäso uvoľní šťavu, ktorá bude dokonale ladiť s jablkovou omáčkou, čím obohatí chuť.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
329 videní