Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

9 kuchárskych trikov pre každodenné letné jedlá, od omelety až po šťavnaté kuracie mäso

New phototastic collage 1.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
mnamky
reklama:

Niekedy je dobrá kulinárska rada niekoľkonásobne cennejšia ako recept. Poznáme hodnotu dobrých rád, preto sme sa porozprávali s niekoľkými kuchármi a požiadali o užitočné triky, ktoré by ste dnes mohli použiť vo svojej domácej kuchyni. ..

Omeleta

Mnoho ľudí miluje na raňajky omeletu, ale získať dokonalú „nadýchanú“ konzistenciu nie je ľahké.

Pripravte si dokonalú omeletu pridaním štipky soli za stáleho šľahania vajec.

To pomáha rýchlo denaturovať bielkoviny (to znamená zmeniť ich štruktúru), čo umožňuje lepšie ich vyšľahať a nasýtiť vaječnú hmotu vzduchom.

Ďalší dôležitý tip: Omeletu pripravte na miernom až strednom ohni. Keď sú vajcia na panvici takmer stuhnuté, vložte ich do rúry predhriatej na 180 ° C a zapnite gril alebo konvekciu na 30-60 sekúnd. Vyberte panvicu a nechajte omeletu mierne vychladnúť..

Pexels engin akyurt 1437268.jpg

Talianske cestoviny

Neustále píšeme do všetkých receptov a textov venovaných príprave cestovín: nevypúšťajte výsledný vývar.

Je to dôležité a veľmi užitočné, takže  to zopakujem. Z vývaru pripravte omáčky.

Je v ňom veľa škrobu a omáčku dokonale zahustí, čím sa stane homogénnejšou. Tento trik funguje skvele s domácimi paradajkovými omáčkami.

Pexels klaus nielsen 6287535.jpg

Pesto 

Pri príprave pesta sa vyvarujte zahrievania, omáčka tak zostane žiarivo zelená. Bazalka môže stmavnúť, ak ju dlho šľaháte mixérom.

Ak sa nôž vášho prístroja rýchlo zahreje, skúste pripraviť pesto s bazalkou a petržlenovou vňaťou (pomer 1: 2 v prospech petržlenovej vňate).

Zelené listy petržlenu nie sú veľmi citlivé na teplo a zostávajú dlhšie zelené.

Pexels engin akyurt 1435896.jpg
Photo by Engin Akyurt from Pexels

Zálievka

Recepty často vyžadujú iba kôpor, petržlen, lístky koriandra a bazalky, ale čo robiť so stonkami a vetvičkami? Nevyhadzujte ich!

Urobte z nich chutný šalátový dresing. Použite ocot, napríklad jablčný ocot alebo ocot z bieleho vína.

Zväzok zvyšných stoniek preložte do fľaše s octom a nechajte 1 až 2 dni odležať. Výsledkom je chutný šalátový dresing z byliniek..

Pexels chan walrus 1059905.jpg
Photo by Chan Walrus from Pexels

Pečené kuracie mäso 

Aby vaše kurča pečené v rúre bolo bezchybné, vopred ho ochuťte.

1-2 hodiny pred varením ho potrieme zmesou soli a čerstvo namletého čierneho korenia, pridáme podľa potreby mletú papriku alebo údenú papriku.

A potom, tesne pred dovarením, oddeľte kožu od mäsa tak, že ju podvihnete a do výsledných „vreciek“ dáte kúsky masla.

Maslo môžete dokonca zmiešať s nadrobno nasekanými bylinkami, ako je bazalka alebo čerstvý tymián.

Pexels tim douglas 6210933.jpg
Photo by Tim Douglas from Pexels

Zemiaková kaša

Varením zemiakov v mlieku namiesto vody urobíte super krémové pyré. Len nezabudnite mlieko trochu posoliť a ak je príliš tučné, zrieďte ho trochou vody.

Po uvarení zemiakov sceďte tekutinu a pridajte zmäknuté maslo. Pre väčšiu krémovosť pridajte kyslú smotanu s obsahom tuku najmenej 20% .

Pexels daniel dan 7543200.jpg
Photo by Daniel Dan from Pexels

Pečená zelenina

Aby ste sa vyhli nerovnomernému upečeniu zeleniny, vložte do rúry súčasne so zapnutím prázdny plech.

Pečená zelenina je vynikajúce samostatné jedlo podávané aj ako predjedlo alebo príloha.

Aby ste sa uistili, že sa zelenina dobre upečie aj zvrchu aj zospodu  pred vložením zeleniny na plech si ho vopred zahrejte najmenej 10-15 minút pred pridaním zeleniny.

Blanšírovaná zelenina

Ak neradi pražíte alebo pečiete sezónnu zeleninu, pre zachovanie prirodzenej farby ju blanšírujte.

K tomu je potrebné zeleninu  na 1-2 minúty doslova obariť vriacou vodou a potom položiť do nádoby s ľadovou vodou.

Podľa šéfkuchárov by ste mali pre dosiahnutie najlepších výsledkov pridať soľ do vriacej vody aj do ľadovo studenej vody.

Takže zelenina určite nebude bez chuti, ale je tiež nepravdepodobné, že bude presolená.

Pexels r khalil 768090.jpg

Pripravte krehké koláče so zeleninou, bobuľami alebo ovocím

Ak máte mrazené cesto zmrazené v mrazničke, nemusíte ho rozmrazovať a potom usilovne vyvaľkať, aby ste získali rovnomernú vrstvu.

Cesto je možné nastrúhať na hrubom strúhadle priamo do formy.

V tomto prípade cesto rovnomerne  rozdeľte po celej forme a potom omrvinky trochu stlačte rukou.

Cesto predpečieme kým nevytvorí kôrku do svetlo zlatista a potom koláč naplníme plnkou a  pečieme až kým nebude hotový.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.