Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ľadová vlna

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ladova krasa.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gospodarski.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 100 g pražených nasekaných lieskových orieškov
  • 10 bielkov
  • 15 lyžíc cukru
  • 10 lyžíc hladkej múky
  • 6 lyžíc Nutella
  • Krém:
  • 10 žĺtkov
  • 12 lyžíc cukru
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice škrobu
  • 500 ml mlieka
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 100 g čokolády na varenie
  • 3 vanilkové cukre
  • Poleva:
  • 50 g čokolády na varenie
  • 1- 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do väčšej formy s rozmerom 28 x 32 cm vložíme papier na pečenie, potrieme ho margarínom, posypeme múkou a poukladáme nahrubo nasekané opražené lieskové orechy. Bielka vyšľaháme na tuhú penu, do ktorej postupne primiešame cukor. Pridajte múku a metličkou premiešajte. Zmesou potrieme lieskové orechy a pečieme pri 180 ° C asi 20 minút. Vychladnutú piškótu otočíme tak, aby boli lieskové oriešky hore a odstránime papier na pečenie. Lieskové oriešky natrieme Nutellou.

2. Krok

Vaječné žĺtky, cukor, múku a škrob vymiešame s trochou mlieka a zvyšok mlieka dáme prevrieť. Do vriaceho mlieka pridajte pripravené suroviny a varte do zhustnutia. Ochlaďte a potom vmiešjate maslo alebo margarín. Krém rozdelíme na dve časti, do jednej dáme rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu na varenie a do druhej vanilkový cukor. Krémy dáme do cukrárskych vreciek a striedavo nastriekame na piškótu..

3. Krok

čokoládu n varenie rozpustíme s olejom a necháme mierne vychladnúť, potom ozdobíme vrch zákuska..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

697 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.