Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkový koláč „Delight“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy kolac „delight.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 350 g hladkej múky
  • 180 g masla
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 60 g kyslej smotany
  • Krém:
  • 1 vajce
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 vanilkový cukor
  • 400 ml mlieka
  • 3 jablká
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy na miesenie cesta nasypeme múku, štipku soli, prášok do pečiva, premiešame.

2. Krok

Pridajte studené maslo, všetko rozdrvte na mrveničku.

3. Krok

Pridajte 150 gramov cukru, vajíčko a kyslú smotanu.

4. Krok

Vymiesime cesto, ktoré zmiesime do hrudky, dáme na 30 minút do chladničky.

5. Krok

Zatiaľ si pripravíme krém: V hrnci zmiešajte vajíčko, škrob, vanilkový cukor a 100 gramov cukru. Nalejte mlieko do hrnca, dobre premiešajte, dajte na mierny oheň a za stáleho miešania varte do zhustnutia.

6. Krok

Puding prikryte fóliou, a nechajte mierne vychladnúť..

7. Krok

Jablká ošúpeme , zbavíme jaderníkov a nakrájame na plátky.

8. Krok

Cesto rozdelíme na dve nerovnaké časti.. Z väčšiny cesta urobte na menšom plechu alebo na pekáčiku (silikónovom, kovovom) základ s tým že zdvihnete okraje asi na 2 cm.. Potom na cesto poukladajte plátky jabĺk..

9. Krok

Na jablká vylejeme puding a uhladíme ho.. Zo zvyšného cesta urobte pásiky, vložte do mriežky na koláč. Bok koláča ozdobte koncom lyžice alebo vidličky. Pečieme pri 180°C 25-30 minút.

10. Krok

Po upečení necháme úplne vychladnúť a až potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

507 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.