- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Jednoduchý trhaný chlieb so šunkou a syrom
Jednoduchý trhaný chlieb so šunkou a syrom
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 500 g bochníky chleba
- 6 plátkov šunky
- 125 g masla
- 400 g syru gouda
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr vyložte plech na pečenie alobalom a rúru predhrejte na 190 °C
2. Krok
Ostrým nožom narežte chlieb do mriežkového vzoru, urobte hlboké zárezy pozdĺžne a priečne, ale neprerežte ho úplne.
3. Krok
Potom maslo rozpustite na miernom ohni a štetcom ho votrite do zárezov na chlebe.
4. Krok
Šunku a syr nakrájame na malé kocky. Chlieb položíme na pripravený plech a do zárezov vložíme kocky syra a šunky. Preložte alobal cez chlieb a obaľte ho ním..
5. Krok
Vložíme na 15 minút na stredný rošt predhriatej rúry. Potom otvorte alobal a pečte chlieb ďalších 10 minút.
6. Krok
Medzitým umyjeme petržlenovú vňať, osušíme, nasekáme nadrobno, posypeme ňou horúci chlieb.
Tip:
Na trhaný chlieb sa najlepšie hodia okrúhle druhy chleba, ako je vidiecky chlieb, sedliacky chlieb alebo tmavý cibuľový chlieb.
Chlebík bude voňavejší ak namiesto masla použijete cesnakovo bylinkové maslo alebo paradajkové maslo .
Ak použijete bylinkové alebo paradajkové maslo, dajte extra porciu masla do misky a podávajte ako nátierku .
Lahodný trhaný chlebík chutí výborne teplý aj studený. Dá sa pripraviť aj deň vopred, zabaliť do alobalu a upiecť na druhý deň.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1021 videní