Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Raňajky s vajcami

Vajcove vecere.png
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
reklama:

Hoci sa recepty s vajcami považujú za najjednoduchšie a najmenej náročné na prípravu a čas strávený pri sporáku, ich dokonalé zvládnutie je predsa len náročnejšie , ako by ste si mysleli.

My ženy si často medzi sebou povieme :“ Ten môj si nevie ani len praženicu urobiť .“ Ale pripraviť dobrú praženicu je umením aj pre ostrieľanú gazdinku..

Nehovoriac o príprave, nadýchanej omelety, vajíčka na mäkko, alebo akurátne urobený hemendex..

Praženica inak

Žĺtky oddelíme od bielkov .. Na panvici s roztopeným maslom orestujeme mladú cibuľku.

Pridáme rozmiešané a trocha osolené bielky, ktoré až do stuhnutia miešame na cibuľke..

Odstavíme a do horúcich bielkov zamiešame žĺtky a ihneď podávame..Prazenica.png

100 podôb praženice

Miešané vajcia sa podľa vlastnej chuti dajú vylepšiť pridaním rôznych ingrediencií.

Okrem cibule sa praženica bežne robí so slaninkou, klobáskou, šunkou, s podusenými šampiňónmi alebo inými hubami, údeným lososom alebo s rôznymi druhmi čerstvej , alebo orestovanej zeleniny (paradajky, paprika, cuketa)

Niekto si rád do nej pridáva čerstvé feferónky, baranie rohy, alebo feferónovú pastu – to aj po ťažšej noci každého preberie.

Na záver môžeme vajíčkovú zmes posypať strúhaným syrom.

Krémové miešané vajíčka 

Kremove miesane.png
www.canva.com

Omeleta

Omeleta má tisíc podôb, čo kraj, to iná kombinácia, čo rodina , to iný obľúbený recept.

Predchodcom dnešnej omelety je tradičná talianska frittata.

Španieli zase obľubujú ich vaječnú klasiku zemiakovú patatu..

Ak upečenú omeletu zrolujete dovnútra sa dá čokoľvek chutné schovať. Vyskúšajte ju napríklad s bryndzou..

Brokolicová frittata

Brokolicova frittata.png
www.canva.com

Potrebujeme:

  • 500 g čerstvej brokolice
  • 8 vajec
  • 150 g strúhaného syra Eidam
  • 2 posekané mladé cibuľky
  • 1/4 šálky mlieka
  • 2 lyžičky horčice
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Brokolicu rozobranú na ružičky obvaríme v malom množstve vody do polomäkka a necháme vychladnúť.

Vajcia vyšľaháme s mliekom, soľou , horčicou a korením. Zmiešame s brokolicou , syrom a cibuľkou..

Vylejeme do naolejovanej nádoby a asi na 10 minút  zapečieme.. Prikryté potom necháme dôjsť 5 – 10 minút.

Fúkanica od maminy 

Fukanica 1.png
www.canva.com
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.