- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- omáčky
- Krupicové knedlíčky alebo halušky
Krupicové knedlíčky alebo halušky
- Kusov: 40
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 7min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 0,5 l mlieka
- 1/4 lyžičky soli
- 200 g pšeničnej krupice
- 50 g masla
- 2 vajcia
Postup prípravy
1. Krok
V stredne veľkom hrnci uvaríme mlieko, do ktorého sme pridali soľ. Keď mlieko vrie, mierne znížime teplotu a prisypávame pšeničnú krupicu. Dobre premiešajte metličkou, aby sa neurobili hrudky. Za stáleho miešania varíme na nízkej teplote, kým krupica nezhustne a neoddelí sa od stien hrnca..
2. Krok
Krupicu odstavíme a do ešte horúcej vmiešame maslo. Nechajte ju vychladnúť aby bola vlažná a potom vmiešajte vajcia.
3. Krok
Z pripravenej hmoty rukami tvarujeme halušky ľubovoľnej veľkosti, ktoré uvaríme v osolenej vode. Halušky sú uvarené, keď vyplávajú na povrch.
Krupicu môžeme uvariť aj v zmesi vody a mlieka. Maslo nahraďte margarínom.
Do hmoty môžete primiešať aj ľubovoľné korenie alebo strúhaný parmezán, ktorý vmiešame pred pridaním vajíčok.
Ako príloha sa ponúkajú krupicové halušky. Obohatíme ich opraženou pancettou (slaninou), opraženou strúhankou alebo strúhaným syrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1165 videní