- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Karfiolová polievka s pečeným cesnakom
Karfiolová polievka s pečeným cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 karfiol
- 400 ml mlieka
- 400 ml vody
- muškátový oriešok
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička soli
- 200 ml smotany na šľahanie
- Pečený cesnak:
- 2 hlavičky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
Postup prípravy
1. Krok
Hlavičkám cesnaku odkrojte vrchnú stopku. Položte ich na alobal, pokvapkajte olivovým olejom a trochu osoľte. Cesnak zabaľte a dajte ho piecť do predhriatej rúry na 180°C asi na 30 minút.
2. Krok
Umytý karfiol rozoberte na ružičky a dajte ich variť do vody a mlieka. Osoľte a varte, kým karfiol zmäkne.
3. Krok
Do polievky vytlačte zmäknuté strúčiky pečeného cesnaku a celý obsah rozmixujte .
4. Krok
Teraz do polievky nalejte smotanu , nechajte ju prevariť a dochuťte ju muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.
5. Krok
Polievku môžete podávať s opečeným pečivom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
282 videní