Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové lokše s hubovou zmesou a kyslou smotanou sú lacné, dobré a zdravé

Zemiakové lokše s hubovou zmesou a kyslou smotanou sú lacné, dobré a zdravé
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zemiakové lokše s hubovou zmesou a kyslou smotanou sú lacné, dobré a zdravé Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Tento recept pripravíte doslova za pár korún. Stačí trochu zemiakov, masti a múky na lokše a na hubovú zmes huby z lesa a bylinky zo záhradky.

Ingrediencie pre:
4 kusy
Na hubovú zmes:

200 g čerstvých húb
1 ks jarnej cibuľky
1 lyžica masla
1/2 lyžičky čerstvého tymiánu
1/2 lyžičky čerstvého rozmarínu
1 štipka celej rasce
2 štipky soli

Na lokše:

80 g hladkej múky
300 g zemiakov
2 lyžice sadla
3 štipky soli

Na podávanie:

4 lyžičky kyslej smotany
1 ks jarnej cibuľky

Česi a Slováci sú jedni z najvášnivejších hubárov. Sú krajiny, kde tento fenomén vôbec nepoznajú, alebo je tam hubárčenie dokonca úplne zakázané. Tento rok v lete dosť pršalo a veľa z vás určite vyrazilo do lesa. Nech vám je dnešný recept inšpiráciou, čo s čerstvými hubami.
Postup
01.

Zemiaky aj so šupkou uvarte vopred do zmäknutia a nechajte úplne vychladnúť.
02.

V hrnci na masle krátko orestujte pokrájanú jarnú cibuľku (svetlú časť), po chvíli pridajte nakrájané huby, ďalej nasekané bylinky, rascu a soľ. Zamiešajte a priklopte. Huby duste asi 15 minút.

03.

Uvarené a vychladnuté zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle a preložte do misy. Pridajte hladkú múku a ručne vypracujte pružné nelepivé cesto, až teraz ho osoľte. Osolené cesto redne, tak pracujte rýchlo.
04.

Na pomúčenú dosku vyvaľkajte tenké placky a tie z oboch strán pečte na rozpálenej suchej panvici alebo liatinovej platničke. Ešte horúce ich potrite masťou.

05.

Lokše podávajte s hubovou zmesou, troškou kyslej smotany a nasekanou zelenou časťou jarnej cibuľky.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.