Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte čokoládu a čerešne? Upečte si tieto božské brownies. Ich chuti neodoláte

Máte čokoládu a čerešne?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Máte čokoládu a čerešne? Upečte si tieto božské brownies. Ich chuti neodoláte Foto: www.gettyimages.com
reklama:

O brownies sa hovorí, že je to najčokoládovejší dezert na svete. A v kombinácii s čerešňami sú ešte lepšie. A keď nie je ich sezóna? Použite sušené, kompótované alebo mrazené.

Brownies sú obľúbeným dezertom americkej kuchyne, obľúbenej po celom svete. Existuje mnoho variantov, od základného receptu s tmavou čokoládou, maslom, cukrom a múkou, až po obmeny s rôznymi prísadami ako biela čokoláda, orechy, ovocie, káva alebo slaný karamel.
Dnes sa zameriame na variant brownies s čerešňami, ktoré skvele ladia s čokoládou. Tento recept môžete pripraviť s čerstvými, sušenými, mrazenými alebo kompótovanými čerešňami, prípadne ich nahradiť višňami, ríbezľami alebo brusnicami pre sladkokyslý efekt.
Recept na čokoládové brownies s čerešňami zahŕňa 150 g horkej čokolády, 130 g masla, čerešne, múku, cukor, kakao, kypriaci prášok a vajcia. Pečenie trvá 20 minút v rúre predhriatej na 180 ºC.

Brownies patrí k symbolom americkej kuchyne. Pečú sa na rodinné oslavy, nájdete ich v ponuke kaviarní i bistier a v supermarketoch sa bežne predávajú ako instantná zmes, ktorú stačí len zmiešať s vodou, olejom a vajcami. Ich popularita sa rozšírila aj za hranice Spojených štátov a obľúbili si ich milovníci čokolády po celom svete.

Upečte si brownies zakaždým inak. Vo videu nájdete 6 nápadov na ich obmenu:

V základnom recepte nájdete veľa tmavej čokolády, masla a cukru, vajcia a trochu múky. Variantov ale existuje veľa – pridať možno aj bielu a mliečnu čokoládu, ako prísada do cesta aj ozdoba sa používajú nasekané orechy, sušené alebo čerstvé ovocie, káva, slaný karamel, sušienky, zázvor, lentilky… Fantázii sa medze nekladú.

My vám dnes predstavíme variant s čerešňami, ktorých chuť s čokoládou dokonale ladí. Mimo sezóny pokojne použite sušené, mrazené alebo kompótované. A ak máte radi sladkokyslé kombinácie, skúste miesto čerešní pridať višne, ríbezle alebo napríklad brusnice.

Čokoládové brownies s čerešňami

Doba prípravy: 60 minút

Ingrediencie:

150 g horkej čokolády (70% podiel kakaa)
130 g masla
1 hrnček čerešní (alebo ½ hrnčeka sušených)
¾ lyžičky kypriaceho prášku
200 g krupicového cukru
55 g práškového kakaa
75 g hladkej múky
3 vajcia

Príprava:

1) Rúru predhrejte na 180 ºC. Menší pekáčik vyložte papierom na pečenie.

2) Vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustite maslo a čokoládu.

3) Čerešne nasekajte nahrubo a pridajte do čokoládovej zmesi. Premiešajte a ďalej neohrievajte.

4) V druhej miske zmiešajte múku, cukor, kakao a kypriaci prášok. Suchú zmes dôkladne vmiešajte do čokoládovej. Nakoniec pridajte rozšľahané vajcia.

5) Cesto vlejte do pekáča a pečte v predhriatej rúre 20 minút.

6) Po vychladnutí nakrájajte brownies na kocky a podávajte.

Zdroj: www.jamieoliver.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.