Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduché domáce lasagne s mletým hovädzím mäsom a zeleninou

Jednoduché domáce lasagne s mletým hovädzím mäsom a zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduché domáce lasagne s mletým hovädzím mäsom a zeleninou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Hľadáte pár tipov, ako si urýchliť a zjednodušiť domáce lasagne? Potom je tento postup pre vás ten pravý. Nejedná sa o klasický taliansky recept, ale môžeme vám zaručiť, že si pochutnáte vy aj celá rodina.

Ingrediencie pre:
1 pekáč s rozmermi 20 × 30 cm

Paradajkovo-mäsová zmes

400 g hovädzieho mletého mäsa
1 ks cibuľa
1 ks mrkvy
1 plechovka paradajok
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 lyžica olivového oleja
1 lyžička soli
1/4 lyžičky korenia

Ďalšie suroviny

6 ks lasagne
100 g syra

Bešamel

50 g hladkej múky
50 g masla
500 ml polotučného mlieka
1 štipka soli
1 štipka korenia

Cestoviny a obzvlášť lasagne patria medzi obľúbené jedlá ako u veľkých, tak malých jedákov. Vďaka kombinácii cestovín so zeleninovou omáčkou a mletým mäsom si pochutná snáď každý. Pokiaľ však nechcete tráviť pri sporáku niekoľko hodín a variť sa s pravou bolonskou omáčkou, máme pre vás tip na rýchlu a rovnako chutnú alternatívu.

Postup
01.

Na lyžicu olivového oleja najskôr osmažte mrkvu nastrúhanú najemno a cibuľu nakrájanú nadrobno. Potom orestujte aj lyžicu paradajkového pretlaku (zmes vďaka tomu zosladne).

02.

Následne pridajte mleté hovädzie mäso, zmes osoľte a okoreňte a chvíľu restujte.
03.

Akonáhle je mäso dobre orestované, prilejte plechovku krájaných paradajok a pol plechovky vody. Zmes premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte dusiť.

04.

Zatiaľ čo sa dusí mäso, pripravte bešamel. Do kastrólika dajte maslo, nechajte rozpustiť, potom pridajte hladkú múku a zľahka smažte do rozvoňania. Následne prilejte mlieko a za stáleho miešania vytvorte hladký krémový bešamel bez hrudiek a dochuťte ho soľou a korením.
05.

Rúru rozohrejte na 180 ° C a nachystajte si pekáčik. Do pekáča postupne vrstvite: na dno rozotrite polovicu mäsovej zmesi, potom pridajte vrstvu nepredvarených lasagní, následne bešamel a potom postup opakujte ešte raz.

06.

Hornú bešamelovú vrstvu posypte strúhaným syrom, pekáčik vložte do rúry a pečte 35 až 40 minút pri 180 °C.

Tip: Pred servírovaním nechajte lasagne krátko vychladnúť, budú sa vám lepšie krájať.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.