Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduché domáce lasagne s mletým hovädzím mäsom a zeleninou

Jednoduché domáce lasagne s mletým hovädzím mäsom a zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduché domáce lasagne s mletým hovädzím mäsom a zeleninou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Hľadáte pár tipov, ako si urýchliť a zjednodušiť domáce lasagne? Potom je tento postup pre vás ten pravý. Nejedná sa o klasický taliansky recept, ale môžeme vám zaručiť, že si pochutnáte vy aj celá rodina.

Ingrediencie pre:
1 pekáč s rozmermi 20 × 30 cm

Paradajkovo-mäsová zmes

400 g hovädzieho mletého mäsa
1 ks cibuľa
1 ks mrkvy
1 plechovka paradajok
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 lyžica olivového oleja
1 lyžička soli
1/4 lyžičky korenia

Ďalšie suroviny

6 ks lasagne
100 g syra

Bešamel

50 g hladkej múky
50 g masla
500 ml polotučného mlieka
1 štipka soli
1 štipka korenia

Cestoviny a obzvlášť lasagne patria medzi obľúbené jedlá ako u veľkých, tak malých jedákov. Vďaka kombinácii cestovín so zeleninovou omáčkou a mletým mäsom si pochutná snáď každý. Pokiaľ však nechcete tráviť pri sporáku niekoľko hodín a variť sa s pravou bolonskou omáčkou, máme pre vás tip na rýchlu a rovnako chutnú alternatívu.

Postup
01.

Na lyžicu olivového oleja najskôr osmažte mrkvu nastrúhanú najemno a cibuľu nakrájanú nadrobno. Potom orestujte aj lyžicu paradajkového pretlaku (zmes vďaka tomu zosladne).

02.

Následne pridajte mleté hovädzie mäso, zmes osoľte a okoreňte a chvíľu restujte.
03.

Akonáhle je mäso dobre orestované, prilejte plechovku krájaných paradajok a pol plechovky vody. Zmes premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte dusiť.

04.

Zatiaľ čo sa dusí mäso, pripravte bešamel. Do kastrólika dajte maslo, nechajte rozpustiť, potom pridajte hladkú múku a zľahka smažte do rozvoňania. Následne prilejte mlieko a za stáleho miešania vytvorte hladký krémový bešamel bez hrudiek a dochuťte ho soľou a korením.
05.

Rúru rozohrejte na 180 ° C a nachystajte si pekáčik. Do pekáča postupne vrstvite: na dno rozotrite polovicu mäsovej zmesi, potom pridajte vrstvu nepredvarených lasagní, následne bešamel a potom postup opakujte ešte raz.

06.

Hornú bešamelovú vrstvu posypte strúhaným syrom, pekáčik vložte do rúry a pečte 35 až 40 minút pri 180 °C.

Tip: Pred servírovaním nechajte lasagne krátko vychladnúť, budú sa vám lepšie krájať.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.