Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablková bábovka. Moja stará teta používala trik s chladničkou, aby išla dobre vyklopiť

Jablková bábovka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablková bábovka. Moja stará teta používala trik s chladničkou, aby išla dobre vyklopiť Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Bábovky sú na prípravu veľmi jednoduché, čo sa však môže premeniť na horor, je jej vyklopenie z formy po upečení. Nie je nič horšie, než keď sa voňavá dobrota nie a nie formy pustiť a potrhá sa. Aby sa vám to už nikdy nestalo, vyskúšajte geniálny trik s chladničkou!

Jablká sú zdravé, lahodné a na jeseň ako stvorené. Už ste z nich skúšali upiecť bábovku? Vďaka ovociu je múčnik nádherne šťavnatý a nie je potrebné ho vehementne dosladzovať. Zrelé plody zaistia bábovke prirodzene sladkú chuť samy o sebe. A ako na takú dobrotu na raňajky či popoludňajšej káve? Máme pre vás recept.

Zmiešať v mise a hotovo

Niektoré múčniky vyžadujú dodržanie presného postupu šľahania a niektoré sa uspokoja s tým, že jednoducho len v správnom poradí pridáte ingrediencie do misy. Upečte si lahodnú jablkovú bábovku, kde sa snúbi chuť ovocia, voňavej škorice a muškátového orieška. Nebudete ľutovať, pretože takto šťavnatú bábovku ste zaručene ešte nejedli. Tajomstvo šťavnatosti je totiž v príprave jabĺčok. Pozrite sa na presný recept na video na YouTube kanáli Beyont the Butter a pochutnajte si na jesennom múčniku:

Správne vymastená forma

Za úspechom krásnej bábovky stojí aj riadne vymastená forma. Ako na to? Poctivo vymažte obľúbenú bábovkovú formu maslom. Vložte ju na pár minút do chladničky a nechajte maslo zatuhnúť. Vďaka chladu ľahko zistíte, kde vrstva masla chýba. Doplňte ju a nechajte formu odpočinúť, kým nezíska izbovú teplotu a tuk trochu povolí. Až teraz ju vysypte hrubou alebo polohrubou múkou.

Sneh z bielkov dodá nadýchanosť

Vyskúšať si trik s formou môžete hneď na nadýchanom variante jablkovej bábovky. Za jemnosť a ľahkosť ako obláčik môžu vyšľahané bielky do tuhého snehu. Pripravte si teda 250 mililitrov nastrúhaných jabĺk, medzitým v mise zmiešajte 2 hrnčeky hladkej múky s jedným práškom do pečiva. Prisypte trištvrte hrnčeka cukru, k jabĺčkam a škoricu sa bude chuťovo hodiť tmavý trstinový. Pripravte si tri vajcia a oddeľte bielky od žĺtkov. Žĺtky prídu do jablčnej zmesi a bielky vyšľahajte zvlášť so štipkou soli v tuhý sneh. K jablkám ešte prilejte pol hrnčeka rastlinného oleja a nakoniec zľahka vmiešajte aj sneh tak, aby v ňom zostalo čo najviac bubliniek. Cesto vlejte do formy a pečte v rúre predhriatej na 170 °C zhruba trištvrte hodiny.

Zdroje: www.toprecepty.cz, mlsnavarecka.cz, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.