Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohové knedlíky s jablkami a škoricou

Tvarohové knedlíky s jablkami a škoricou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tvarohové knedlíky s jablkami a škoricou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Tvarohové knedle máme najčastejšie spojené s jahodami a začiatkom leta. Viete ale, že rovnako skvelé sú aj s jesennými jablkami? Tvaroh a vajcia sa navyše postarajú o dávku bielkovín.

Ingrediencie pre:
4 porcie

3 ks jabĺk
500 g mäkkého tvarohu
2 ks vajcia
280 g krupičky
1 štipka soli
1 lyžica citrónovej šťavy

Na podávanie

4 lyžice masla
4 lyžičky cukru múčka
2 lyžičky škorice
1 hrsť vlašských orechov

Postup
01.

Jablká olúpte a nakrájajte na kocky veľké asi 1,5 cm. Zľahka ich pokvapkajte citrónovou šťavou, aby nezhnedla, a nechajte chvíľu bokom. Podľa šikovnosti vytvoríte 28–32 knedlí, pripravte si ich dostatok.
02.

Do misy dajte tvaroh (na knedle je najlepší mäkký tvaroh v alobale), štipku soli, vajcia a väčšiu časť detskej krupičky. Cesto poriadne prepracujte vidličkou, a potom sa doň pustite rukou. Postupne prisypte toľko krupičky, aby vzniklo súdržné, trochu lepivé cesto, z ktorého môžete v dlani vytvoriť tvárnu placku.

Tip: Tvarohové cesto dobre znesie aj prácu začiatočníka, nemusíte sa ho príliš obávať. Je pravda, že keď pridáte krupičky príliš, knedle nebudú tak vláčne. Na tanieri s maslom sa to trochu stratí a vy si určite pochutnáte.

03.

Cesto rozdeľte na polovice, vytvarujte z neho šišky podobné knedlíkom a na tanier si nasypte ešte trochu krupičky. Z cesta odkrajujte kúsky podobne, ako keď krájate knedle. Jednu stranu cesta otlačte v krupičke, aby sa vám nelepilo na ruky, doprostred položte kocku jablka a vytvarujte knedľu. Ten ešte môžete celý zľahka vyváľať v krupičke, aby sa vám neprilepil na tácku.
04.

Až budete mať všetky knedle pripravené, priveďte do varu vodu. Do vriacej vody vložte všetky knedle a vareškou ich jemne odlepte od dna. Znovu priveďte do varu a stiahnite plameň na mierny. Knedle varte asi 6–8 minút od chvíle, keď vyplávajú na povrch.

05.

Uvarené knedle sceďte a na tanieri prelejte rozpusteným maslom a posypte práškovým cukrom, škoricou a nasekanými vlašskými orechmi.

Múčné jedlá sú naozaj lacné a rýchle, často v nich ale chýbajú bielkoviny. Tvaroh je ich dôstojný zdroj. Keď sa vám nechce robiť knedle, skúste napríklad rezance s tvarohom naslano alebo rezancový kugel.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.