- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Vaječná pórová omeleta: ľahká a nadýchaná
Vaječná pórová omeleta: ľahká a nadýchaná
Nikdy nezaškodí pripomenúť si aj základné recepty. Schválne, kedy ste si naposledy pripravili dobrú omeletu? Táto pórová je korenená štipkou rasce, dodáva jej príjemne zemitú a povedomú chuť. Rýchle, sýte a pomerne lacné jedlo. Už viete, čo bude dnes na večeru?
Ingrediencie pre:
2 porcie
Budete potrebovať
1 ks póru
4 ks vajcia
1 oriešok masla
2 lyžice oleja
1 štipka soli
1 štipka korenia
1 štipka mletej rasce
1 lyžica parmezánu
Postup
01.
Z póru odrežte korienky, poriadne ho umyte a bielu časť nakrájajte na tenké kolieska. Vajcia rozklepnite do misky, osoľte, okoreňte a pridajte väčšiu štipku rasce. Prešľahajte a nechajte chvíľu bokom.
02.
Vyhrejte rúru na 180 ° C a pripravte si stredne veľkú panvicu, ktorú do nej môžete vložiť. Panvicu rozpáľte na vyššiu, nie však najvyššiu teplotu (stupeň 8 z 10). Pridajte maslo a olej a nechajte zahriať. Vsypte kolieska póru, osoľte a zvoľna za občasného miešania opečte, až pór zvláčni, postačí tri štyri minúty.
03.
Opečený pór roztiahnite v jednej vrstve po dne panvice a opatrne ho zalejte rozšľahanými vajcami. Nechajte panvicu bez miešania na platni asi dve tri minúty, až spodok omelety spevní, a potom ju preneste do rúry (mriežku umiestnite do hornej tretiny) a pečte ešte asi štyri až päť minút, až spevní a začne zlatnúť aj povrch omelety.
Tip: Povrch omelety môžete ešte predtým, než ju vložíte do rúry, posypať lyžicou jemne nastrúhaného syra
04.
Pred podávaním posypte zelenými vňaťami alebo výhonkami. Ak pridáte pár uvarených zemiakov (alebo dobrý chlieb) a misku zeleniny, vystačí táto omeleta ako ľahká večera pre dvoch ľudí.
Pór je dostupný po celý rok a je to prekvapivo zdravá a chutná zelenina. Dajte mu šancu, a okrem omelety skúste aj ďalšie zdravé a rýchle recepty z póru.
Zdroj: www.prozeny.cz