Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Venčeky s čerešňovo-vanilkovo-rumovou marciládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Venceky z marciladou.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 24
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 120 g masla (mäkkého)
  • 40 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 170 g hladkej múky
  • na špičku noža prášok do pečiva
  • Plnka :
  • 50 g marcipánu
  • 120 g čerešňového džemu
  • 1 lyžica rumu
  • na špičku noža Burbon vanilka
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto : Mäkké maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a soľ vyšľaháme ručným šľahačom najskôr pri nízkej a potom pri najvyššej rýchlosti niekoľko minút do svetlej a krémovej hmoty. Pridáme vajíčko a žĺtok a zašľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a pri nízkej rýchlosti v dvoch krokoch krátko primiešame. Cesto naplníme do látkového cukrárskeho vrecúška (ktoré je stabilnejšie) s venčekovou alebo sultánovou tryskou (30 mm) a nastriekame na plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C (teplovzdušná rúra 160 stupňov) jeden po druhom na strednej priečke asi 10-12 minút dozlatista. Sušienky necháme úplne vychladnúť na mriežke.

2. Krok

Na Plnku : Marcipán nahrubo nasekáme. Čerešňový alebo višňový džem s rumom a mletou vanilkou privedieme do varu. Pridajte marcipán, premiešajte a za stáleho miešania varte na miernom ohni 3 minúty, potom nechajte mierne vychladnúť. Marciládu naplníme do vrecka s dierovanou tryskou (10 mm). Do stredu každého venčeka nastriekame trochu marzilády, necháme zaschnúť a poprášime práškovým cukrom.

reklama:

 Budete potrebovať (Tiež: jemné sito, látkové vrecúško s vencom alebo sultánovou dýzou (30 mm), vrecúško s dierovanou dýzou (10 mm))

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

197 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.