- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Karfiolové steaky z rúry: Zvládne ich aj začiatočník a sú lepšie ako jedlo z reštaurácie
Karfiolové steaky z rúry: Zvládne ich aj začiatočník a sú lepšie ako jedlo z reštaurácie
Úžasný recept na karfiolové steaky. Je rýchly a zároveň vhodný aj pre začiatočníkov. Je totiž úžasne jednoduchý na prípravu a nikto nespozná, že možno varíte prvýkrát v živote. Pozrite.
Podľa názvu nie je ťažké uhádnuť, že ako najdôležitejšiu prísadu budete používať karfiol. Umyte ho a odstráňte zelené listy zospodu. Potom ho nakrájajte na plátky. Je dôležité, aby neboli veľmi tenké. Nastrúhajte si 50 gramov parmezánu a nasypte do misky. Teraz pridajte 3 lyžičky olivového oleja a jednu lyžičku soli. Pridajte ešte štipku čierneho korenia a mletej papriky. Rozdrvte a nakrájajte 2 strúčiky cesnaku. Pridajte k syru a koreniu a dôkladne premiešajte. Vezmite si papier na pečenie a na plech položte 2 karfiolové steaky. Na tie pridajte vašu zmes syra, oleja a korenia. Pomocou lyžice na ne zmes poriadne rozprestrite, nech nie je ani kúsok hornej strany karfiolu suchý. Teraz prejdite na krájanie jednej červenej cibule. Nakrájajte ju na kolieska a tie dajte na potreté karfioly.
Video návod, ako uvariť rýchle karfiolové steaky nájdete na Youtube kanále Guten Morgen:
Karfioly s maslom
Ďalšie dva kusy karfiolu namažte maslom, ako keď si natriete chlieb. Pridajte trochu soli, korenia a mletej papriky. Teraz opäť nakrájajte cibuľu, ale tentoraz bielu a na kocky. Predhrejte si panvicu a pridajte na ňu olivový olej. Potom na ňu dajte dozlatista osmahnúť vaše cibuľové kocky. Teraz si pripravte 200 gramov mletého mäsa a pridajte doň osmaženú cibuľu. Nakrájajte petržlen a pridajte ju k mäsu. Osoľte a zamiešajte. Karfioly pridajte na plech na pečenie a rozprestrite na ne mleté mäso. Iba na tie dva, ktoré ste potierali maslom. Nakrájajte paradajku na plátky a položte ich na karfioly s mletým mäsom. Toľko, koľko sa ich vám na nich zmestí.
Karfioly v strúhanke
Do misky si rozklepnite dve vajcia a pridajte dve lyžice kyslej smotany a jednu lyžicu obilnej horčice. Osoľte a okoreňte. Zamiešajte, kým sa vám nevytvorí riedka tekutina. Teraz pridajte dve lyžice múky a opäť premiešajte. Namočte do tekutiny 2 karfioly a posypte strúhankou. Teraz pridajte karfiolové steaky k zvyšným štyrom a všetky jemne polejte olivovým olejom. Teraz plech vložte do rúry a pečte karfioly pri teplote 180 stupňov celzia po dobu 20 minút.
Mozzarella a máte hotovo
Nastrúhajte si 150 gramov mozzarelly. Karfioly ju posypte a potom opäť vráťte na 10 minút do rúry. Mozzarella sa vám krásne roztečie a dodá steakom správnu chuť. Navrch môžete ešte pridať bylinky podľa vašej preferencie, napríklad petržlen. A máte hotovo. Večera ako od profesionála, a to v kuchyni môžete byť úplný benjamín. Dobrú chuť.
Zdroje: www.apetitonline.cz, fresh.iprima.cz, www.ireceptar.cz