Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karfiolové steaky z rúry: Zvládne ich aj začiatočník a sú lepšie ako jedlo z reštaurácie

Karfiolové steaky z rúry
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karfiolové steaky z rúry: Zvládne ich aj začiatočník a sú lepšie ako jedlo z reštaurácie Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Úžasný recept na karfiolové steaky. Je rýchly a zároveň vhodný aj pre začiatočníkov. Je totiž úžasne jednoduchý na prípravu a nikto nespozná, že možno varíte prvýkrát v živote. Pozrite.

Podľa názvu nie je ťažké uhádnuť, že ako najdôležitejšiu prísadu budete používať karfiol. Umyte ho a odstráňte zelené listy zospodu. Potom ho nakrájajte na plátky. Je dôležité, aby neboli veľmi tenké. Nastrúhajte si 50 gramov parmezánu a nasypte do misky. Teraz pridajte 3 lyžičky olivového oleja a jednu lyžičku soli. Pridajte ešte štipku čierneho korenia a mletej papriky. Rozdrvte a nakrájajte 2 strúčiky cesnaku. Pridajte k syru a koreniu a dôkladne premiešajte. Vezmite si papier na pečenie a na plech položte 2 karfiolové steaky. Na tie pridajte vašu zmes syra, oleja a korenia. Pomocou lyžice na ne zmes poriadne rozprestrite, nech nie je ani kúsok hornej strany karfiolu suchý. Teraz prejdite na krájanie jednej červenej cibule. Nakrájajte ju na kolieska a tie dajte na potreté karfioly.

Video návod, ako uvariť rýchle karfiolové steaky nájdete na Youtube kanále Guten Morgen:

Karfioly s maslom

Ďalšie dva kusy karfiolu namažte maslom, ako keď si natriete chlieb. Pridajte trochu soli, korenia a mletej papriky. Teraz opäť nakrájajte cibuľu, ale tentoraz bielu a na kocky. Predhrejte si panvicu a pridajte na ňu olivový olej. Potom na ňu dajte dozlatista osmahnúť vaše cibuľové kocky. Teraz si pripravte 200 gramov mletého mäsa a pridajte doň osmaženú cibuľu. Nakrájajte petržlen a pridajte ju k mäsu. Osoľte a zamiešajte. Karfioly pridajte na plech na pečenie a rozprestrite na ne mleté mäso. Iba na tie dva, ktoré ste potierali maslom. Nakrájajte paradajku na plátky a položte ich na karfioly s mletým mäsom. Toľko, koľko sa ich vám na nich zmestí.

Karfioly v strúhanke

Do misky si rozklepnite dve vajcia a pridajte dve lyžice kyslej smotany a jednu lyžicu obilnej horčice. Osoľte a okoreňte. Zamiešajte, kým sa vám nevytvorí riedka tekutina. Teraz pridajte dve lyžice múky a opäť premiešajte. Namočte do tekutiny 2 karfioly a posypte strúhankou. Teraz pridajte karfiolové steaky k zvyšným štyrom a všetky jemne polejte olivovým olejom. Teraz plech vložte do rúry a pečte karfioly pri teplote 180 stupňov celzia po dobu 20 minút.

Mozzarella a máte hotovo

Nastrúhajte si 150 gramov mozzarelly. Karfioly ju posypte a potom opäť vráťte na 10 minút do rúry. Mozzarella sa vám krásne roztečie a dodá steakom správnu chuť. Navrch môžete ešte pridať bylinky podľa vašej preferencie, napríklad petržlen. A máte hotovo. Večera ako od profesionála, a to v kuchyni môžete byť úplný benjamín. Dobrú chuť.

Zdroje: www.apetitonline.cz, fresh.iprima.cz, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.