Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle kuracie plátky na šalvii so sviežou citrónovou omáčkou

Rýchle kuracie plátky na šalvii so sviežou citrónovou omáčkou
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchle kuracie plátky na šalvii so sviežou citrónovou omáčkou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Hydinové mäso vyžaduje dôkladnú tepelnú úpravu: jemné prsia sa pri nej často vysušia a nie sú nijako lákavé. Keď ich ale rozrežete na tenké plátky, budú hotové za chvíľočku a zachovajú si šťavnatosť. S maslovou citrónovou omáčkou so šalviou, ku ktorej stačí kúsok chrumkavej bagety, máte večeru na stole za 20 minút.

Ingrediencie pre:
2 porcie
Budete potrebovať

2 ks kuracích pŕs
2 lyžice oleja
1 lyžica masla
1/2 hrnčeka hladkej múky
150 ml hydinového vývaru
2 lyžice citrónovej šťavy
4 lístky šalvie
1/2 lyžičky soli
1 štipka korenia

Na zjemnenie omáčky

1 lyžica masla

Šalvia je nielen účinná liečivá bylinka, ale aj vynikajúce voňavé korenie. Zmierňuje nadúvanie, a tak je dobré pridať ju k strukovinám, je skvelá k rôzne upravenej pečeni, šalviové maslo ponúkajú k cestovinám v tých najlepších reštauráciách a skvele si rozumie aj s hydinou. Pokiaľ sa chcete naozaj vytiahnuť a jedlo priviesť k dokonalosti, pripravte na ozdobu šalviové chipsy: je to doslova minúta práce navyše s veľkým efektom.

Postup
01.

Kuracie prsník položte na doštičku oblou stranou nahor a naplocho ho pridržte celou dlaňou. Ostrým nožom ho rozkrojte na polovicu tak, že nôž povediete rovnobežne s doskou – získate tak dva rovnako vysoké tenšie plátky, ktorým bude na prepečenie stačiť pár minút. Mäso osoľte a okoreňte z oboch strán.

02.

Do väčšej panvice vlejte olej, pridajte lyžicu masla a nechajte zahriať na strednom ohni. Keď bude tuk horúci, zľahka obaľte mäso v hladkej múke, prebytočnú múku straste a mäso opečte z oboch strán dohneda, potrvá to asi 3–4 minúty z každej strany.

Tip: Ako na šalviové chipsy? Vhoďte pár lístkov šalvie do panvice ešte pred mäsom. Postačia im naozaj len pár sekúnd a budú krásne chrumkavé a pevné. Vyberte ich na papierový obrúsok (najlepšie sa vám bude pracovať s kuchárskou pinzetou) a nechajte odsať prebytočný tuk.

03.

Do panvice pridajte šalviu, vlejte kurací vývar a odvarte všetky prípečky z dna. Omáčku dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením a už len krátko prevarte, postačí 4–5 minút. Odstavte z ohňa a nakoniec nechajte v omáčke rozpustiť kúsok studeného masla: krásne ju zahustí a vyhladí. Ako príloha sa hodí cestoviny, ale postačí iba kúsok bielej bagety, ktorou vytrite všetku tú skvelú citrónovú omáčku.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.