Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prezidentská bábovka s rumovou polevou

Prezidentská bábovka s rumovou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Prezidentská bábovka s rumovou polevou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Keď mi kamarátka vyzradila recept na túto na jazyku sa rozplývajúcu smotanovú bábovku, takmer som odpadla: päť vajec, celé maslo, šľahačka, čokoláda… Ale musela som uznať, že to je jedna z najlepších báboviek, akú som kedy jedla. Upečte si prezidentskú bábovku, ako sa jej tiež hovorí, a pochopíte, že poctivé suroviny majú svoje opodstatnenie.

Ingrediencie pre:
1 bábovku
Cesto

5 ks vajcia
250 g cukru krupica
1 vrecko vanilkového cukru
1 štipka soli
250 g masla
300 g polohrubej múky
1 vrecúško prášku do pečiva
100 g orechov
50 g horkej čokolády
1 téglik smotany na šľahanie

Poleva (môžete vynechať)

50 g horkej čokolády
50 g masla
2 lyžice rumu

Na pečenie

1 lyžica masla
1 lyžica strúhanky

Postup
01.

Vajíčka s oboma cukrami a soľou šľahajte elektrickým šľahačom päť minút do peny. Postupne zapracujte veľmi zmäknuté maslo, preosiatu múku, kypriaci prášok, mleté orechy (vlašské, madle, lieskové), nastrúhanú alebo nasekanú čokoládu a šľahačku.

02.

Hotové cesto vlejte do maslom vymastenej a strúhankou či hrubou múkou vysypanej formy.
03.

Pečte pri 180 °C asi hodinu, alebo až je špajľa zapichnutá do cesta po vytiahnutí suchá. Keby povrch veľmi tmavol, teplotu znížte a bábovku prikryte papierom na pečenie či alobalom. Hotovú bábovku nechajte 15 minút chladnúť vo forme, potom vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

04.

Pre extra hodobóžovú verziu vychladnutú bábovku prelejte polevou: čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke s maslom a dochuťte rumom. Pokiaľ chcete, aby poleva po bábovke len stekala a neprekrývala ju celú, nechajte ju pred nanášaním trochu vychladnúť. Poznáte tri spôsoby, ako rozpustiť čokoládu?

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.