- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Rezeň z mletého mäsa plnený bylinkovým maslom
Rezeň z mletého mäsa plnený bylinkovým maslom
Tiež milujete ten okamih, kedy nakrojíte plátok mäsa a vytečie z neho šťava? Pri tomto recepte sa vám to podarí na 100%! Pochádza z Ukrajiny, volá sa Kyjevské kotlety a bylinkové maslo sa tu plní do plátkov kuracieho mäsa. My sme si však vybrali rafinovanejší variant, a to s mletým mäsom.
Ingrediencie pre:
4 porcie
500 g kuracieho mäsa
1 ks vajce
2 hrsti strúhanky
2 rozotrené strúčiky cesnaku
1 lyžička soli
1/4 lyžičky korenia
Bylinkové maslo
75 g masla
2 lyžice čerstvých byliniek
1/2 lyžičky citrónovej kôry
Trojobal a vyprážanie
2 lyžice hladkej múky
1 ks vajcia
1 hrnček strúhanky
2 dl oleja
Postup
01.
Mleté kuracie mäso zmiešajte s vajíčkom, strúhankou, cesnakom, soľou a čiernym korením. Mäkké maslo zmiešajte s jemne nasekanými bylinkami (na Ukrajine by nechýbal kôpor) a nastrúhanou citrónovou kôrou. V jednom hlbokom tanieri rozšľahajte vajcia s hladkou múkou, do druhého nasypte strúhanku. V hlbokej panvici začnite rozohrievať aspoň centimetrovú vrstvu oleja.
02.
Mäsovú zmes rozdeľte na štyri časti a z každej urobte rukami placku. Doprostred každej dajte kúsok ochuteného masla a kraje prehnite tak, aby maslo nevytieklo. Vzniknutú vyššiu placku obaľte vo vajíčku s múkou a následne v strúhanke. Na oleji smažte rezne dozlatista a ihneď podávajte, napríklad so zemiakmi.
Zdroj: www.prozeny.cz