Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kandizovaná pomarančová kôra

Kandizovaná pomarančová kôra
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kandizovaná pomarančová kôra Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Recept na horkosladkú kandizovanú pomarančovú kôru je ako stvorený pre tých, ktorí neradi plytvajú.

Ingrediencie pre:
2 poháre

5 ks pomaranča
2 hrnčeky cukru krupica
2 hrnčeky vody

Na dokončenie

1/2 hrnčeka cukru krupica

Postup
01.

Olúpte pomaranče (určite použite tie v bio kvalite) tak, aby ste získali čo najmenej porušenú kôru. Najlepšie to pôjde takto: z pomarančov odrežte malú časť kôry na „póloch“ a potom ich narežte v smere poludníkov po celej dĺžke v pravidelných rozostupoch. Takto pripravený pomaranč potom olúpete ľahko a čisto.

Tip: Dužinu olúpaných pomarančov zjedzte alebo ich vytlačte a zo šťavy pripravte pomarančový krém podľa receptu na lemon curd. Je skvelý len tak na maškrtenie, ale môžete ho použiť aj na plnenie múčnikov a cukroviniek.

02.

Z olúpanej kôry odstráňte lyžičkou zvyšky dužiny a nakrájajte ju na prúžky. Zalejte ich vodou, 5 minút povarte, sceďte a tento proces ešte dvakrát zopakujte: vďaka tomu stratí kôra horkosť a zbaví sa zvyškov vosku.

03.

Takto pripravenú kôru vložte znovu do rajnice, zasypte cukrom, pridajte vodu a priveďte do varu. Spočiatku pomaly miešajte, a až sa cukor rozpustí, stiahnite plameň na veľmi mierny a bez pokrievky varte asi hodinu. Občas premiešajte.

04.

Keď sa väčšina tekutiny odparí a kôra zmäkne a spriehľadní, rozložte ju v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.

Tip: Buďte opatrní, hustý sirup je skutočne veľmi horúci. Najlepšie vám to pôjde, keď si na pomoc vezmete kuchynskú pinzetu.

05.

Kôru nechajte v izbovej teplote deň dva preschnúť, potom ju dobre presypte cukrom a skladujte vo vzduchotesnej dóze. Hodí sa do dezertov, ale skvele chutí aj len tak, a nedostižná je napoly namočená v horkej čokoláde.

Tip: Možno použiť aj do zlepovaných cukroviniek. Do tradičného lineckého cesta pridajte čerstvú nastrúhanú pomarančovú kôru a po upečení ho zlepte pomarančovou marmeládou. Polejte ho čokoládou a ako zdobenie použite nadrobno nasekanú kandizovanú pomarančovú kôru. Lahôdka!

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.