- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Bábovka s vaječným likérom
Bábovka s vaječným likérom
Skúste túto nadýchanú bábovku s vaječným likérom. Prevonia vám dokonale byt a veľmi si na nej pochutnáte.
Ingrediencie pre:
1 bábovku
3 ks vajcia
150 g cukru krupica
1 lyžica vanilkového cukru
180 ml vaječného likéru
120 g hladkej múky
180 g polohrubej múky
190 ml oleja
1 lyžička jedlej sódy
1 lyžička prášku do pečiva
5 g mandlí
5 g pistácií
4 g masla
4 g hrubej múky
1 lyžica cukru múčka
Postup
01.
Vajcia, cukor a vanilkový cukor ušľahajte pomocou ručného šľahača alebo robota do peny. Potom do nej tenkým pramienkom postupne zašľahajte olej.
02.
V inej mise odvážte hladkú a polohrubú múku a do nich zamiešajte jedlú sódu a prášok do pečiva.
03.
Do tekutej zmesi zvoľna zamiešajte vaječný likér a sekané mandle a pistácie. Nakoniec do nej vmiešajte aj sypkú zmes, ktorú do tej tekutej preosejte cez jemné sito.
05.
Cesto nalejte do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej menšej bábovkovej formy a dajte piecť do predhriatej rúry na 170 stupňov, asi 40 minút.
06.
Upečenú bábovku opatrne vyklopte na drôtenú mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
Zdroj: www.prozeny.cz