Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tajomstvo cukrárov: S týmito ich trikmi ľahko zvládnete aj to najťažšie pečivo

S týmito ich trikmi ľahko zvládnete aj to najťažšie pečivo
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tajomstvo cukrárov: S týmito ich trikmi ľahko zvládnete aj to najťažšie pečivo Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Chystáte sa pustiť do pečenia vianočných cukroviniek, ale neviete, kde začať? Cukrári prezradili, ako ľahko môže upiecť dokonalé pečivo aj úplný začiatočník! S týmito trikmi je pečenie úplná hračka, či už sa jedná o perníčky alebo dokonca laskonky.

Pečenie cukroviniek nie je žiadna veda, stačí iba dodržiavať určité zásady, s ktorými vám to pôjde ľavou zadnou! Než sa pustíte do samého pečenia, uistite sa, že máte dostatok surovín, ktoré na dané pečivo potrebujete. Na kuchynskej doske potom majte vždy čisto a poriadok, vďaka čomu sa vyvarujete zbytočným zmätkom, ktoré nastávajú pri vyberaní plechu s cukrovinkami z rúry.

Akí traja pomocníci v kuchyni vám urýchlia a uľahčia prácu s cukrovinkami, môžete vidieť vo videu na YouTube, na kanáli Biano Česká republika:

Preosievanie sypkých surovín

Vo väčšine receptov je uvedené, že by ste múku, prípadne aj práškový cukor, mali preosiať cez jemné sito. Hoci tento krok mnohí preskakujú, nemusí sa im cesto úplne podariť. Pokiaľ totiž sypké potraviny preosejete, bude cesto oveľa viac kyprejšie a pri vyvaľovaní sa nebude trhať.

Dostatočné odležanie cesta

Zo všetkých surovín uhnieťte cesto čo najrýchlejšie, pretože väčšina klasických cukroviniek je z krehkého cesta, a dajte odležať do chladničky. Najmenej by malo byť cesto v chlade aspoň dve hodiny, ale pokiaľ ho tam necháte aj pár dní, nič sa mu nestane. Odležaním sa spoja krásne dohromady, a potom sa vám s ním bude dobre pracovať.

Podsypávanie jedine cukrom

Predovšetkým u lineckých cukroviniek či perníčkov, kedy vykrajujete z cesta vianočné motívy, je dôležité vedieť, čím ho podsypávať. Ak budete pod každé znovu rozvaľkované cesto sypať múku, čoskoro sa vám začne trhať a ani na pohľad nebude vyzerať pekne. Podsypávajte preto vždy zásadne práškovým cukrom, ktorý pečivo v rúre ešte zvláčni.

Radšej skôr, než neskoro

Akonáhle sa pečivo pečie v rúre, nie je ešte všetko celkom isté. Nikto nechce jesť na Vianoce spálené cukrovinky, a preto počas pečenia nikam neodchádzajte a zostaňte blízko rúry. Cukrovie z krehkého cesta totiž potrebuje len pár minút na upečenie. Až sa vám bude zdať, že okraje začínajú zlátnuť, radšej plech vyberte skôr, ako sa cukroví začne pripaľovať. Nemusíte sa ani báť nedopečenia, pretože po vybratí z rúry ešte ľahko dôjde.

Papier na pečenie proti lámaniu

Máte radosť z upečených cukroviniek, ale počas prekladania z horúceho plechu sa vám lámu? Dávajte pod neho papier na pečenie, ktorý po vybratí plechu z rúry jednoducho stiahnete aj s cukrovinkami. Následne už len počkáte, kým pečivo vychladne. Ďalšia várka vianočných cukroviniek sa tak môže okamžite piecť a vy si nebudete musieť robiť hlavu s nepodarenými kúskami.

Zdroje: dama.cz, prozeny.cz, blesk.cz, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.