Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Voňavý jablkový džem so škoricou a karamelom. Bez chémie!

Voňavý jablkový džem so škoricou a karamelom. Bez chémie!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavý jablkový džem so škoricou a karamelom. Bez chémie! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Jablká vďaka vysokému obsahu prírodného pektínu skvele želírujú, a preto sa často pridávajú k inému ovociu pri výrobe marmelád bez použitia chémie. Našu pozornosť si ale zaslúžia aj sami o sebe! Keď ich chuť podčiarknete voňavým korením a rumom, vznikne vám jeden z najlepších džemov, aký ste kedy jedli. Skúste ho aspoň z jednej dávky!

Ingrediencie pre:
3 poháre

1 kg jabĺk
250 g cukru krupica
1 ks citróna
2 zvitky škorice
3 hviezdičky badiánu
8 hlavičiek klinčekov
1 panák rumu

Postup
01.

Jablká (kľudne niečo cez kilo) olúpte, vyberte jadrovník a pokrájajte na asi 1,5 cm kúsky.
02.

Do hrnca s hrubým dnom dajte cukor a polejte ho asi deci vody (karamel sa potom síce varí o chvíľku dlhšie, zato rovnomernejšie). Cukor zahrievajte, až vám vznikne zlatistý karamel.

03.

Opatrne (bude to prskať) pridajte citrónovú šťavu, korenie (ak máte mleté, dajte malú lyžičku škorice, štipku klinčekov a väčšiu štipku badiánu) a jablká. Karamel sa zrazí, ale to nevadí, po chvíli sa zase rozpustí.
04.

Za občasného miešania varte pod pokrievkou asi 30 minút, až sú jablká úplne mäkké a džem pekne hustý. Na záver vmiešajte poriadneho panáka rumu a rozdeľte do saponátom vymytých a vriacou vodou vypláchnutých pohárov. Poriadne utiahnite viečka, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.

Tip

Takto pripravený džem vám vydrží v chlade a tme zhruba rok, pre väčšiu trvanlivosť ale môžete poháre ešte zavariť.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.