- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Krémová vianočná rybia polievka
Krémová vianočná rybia polievka
Rybie polievky neodmysliteľne patria nielen na vianočný stôl. Skúste tento skvelý rybí krém a inú už nebudete chcieť!
Ingrediencie pre:
6 porcií
900 g bielomesej ryby
2 ks cibule
1/2 kúska póru
3 ks mrkvy
2 stonky stopkového zeleru
3 strúčiky cesnaku
400 g sterilizovaných paradajok
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 hviezdička badiánu
1 štipka šafranu
2 vetvičky listového petržlenu
2 l rybieho vývaru
200 ml brandy
3 lyžice rastlinného oleja
200 ml smotany na šľahanie
1 lyžička soli
Postup
01.
Pripravte si všetky ingrediencie – rybie mäso zbavte kože a kostí, zeleninu očistite a nakrájajte na kúsky.
02.
V hrnci rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu, pór, mrkvu, zeler a jemne nasekaný cesnak. Restujte asi 10 minút domäkka. Pridajte sterilizované paradajky a pretlak a premiešajte, Prilejte brandy a nechajte odpariť alkohol. Nakoniec vmiešajte korenie a petržlen. Podlejte vývarom a varte asi 20 minút. Nakoniec pridajte kúsky ryby, osoľte a varte ďalších 10 minút. Vyberte badián a rozmixujte dohladka.
03.
Polievku zahustite 100 ml smotany. Zvyšných 100 ml vyšľahajte do polotuha. Polievku servírujte horúcou ozdobenou lyžicou vyšľahanej smotany.
Náš tip
Polievku môžete dochutiť citrónovou šťavou a ozdobiť trochou čerstvého kôpru, aby mala väčší šmrnc.
Zdroj: www.prozeny.cz