Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduché medové celozrnné perníčky

Jednoduché medové celozrnné perníčky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduché medové celozrnné perníčky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Medovníčky na Vianoce patria a tieto medové z celozrnnej špaldovej múky si zamilujete vy aj vaše deti. Sú bez cukru a sladia sa len medom.

Ingrediencie pre:
40 kusov
Perníčky

250 g celozrnnej špaldovej múky
100 g medu
50 g masla
1 ks vajcia
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička škorice
1 lyžička kakaa

Ďalej

1 ks vajcia
1 ks jabĺk

Postup
01.

Najprv zmiešajte sypké suroviny (múka, kypriaci prášok, škorica a kakao) a potom pridajte med, povolené maslo a vajcia.

02.

Zmes spracujte najlepšie rukami v cesto a dajte ho aspoň na 10 minút odpočinúť do chladničky. Odpočinuté cesto potom rozvaľkajte na plát vysoký 3 až 4 mm a vykrajujte perníčky.

03.

Vykrájané perníčky pokladajte na plech s papierom na pečenie a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C na 8 minút.

04.

Ešte horúce perníčky môžete potrieť rozšľahaným vajcom pre lesklý vzhľad.

05.

Vychladnuté perníčky uložte do uzatvárateľnej nádoby spolu s rozkrojeným jablkom – perníčky krásne rýchlo zmäknú.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.