- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Maková roláda s tvarohovým krémom
Maková roláda s tvarohovým krémom
Mak je taká zabúdaná superpotravina. Pridajte ho do nadýchanej piškótovej rolády. V kombinácii s tvarohovým krémom chutí skvele!
Ingrediencie pre:
1 roládu
Cesto
100 g hladkej múky
3 lyžice maku
80 g cukru krupica
1 lyžička citrónovej kôry
3 ks vajcia
Náplň
250 g mäkkého tvarohu
250 ml smotany na šľahanie
100 g cukru múčka
200 g čerstvých jahôd
Postup
01.
Žĺtky oddeľte od bielkov. Žĺtky ušľahajte s polovicou cukru do hustej a nadýchanej peny. Bielky ušľahajte so zvyšným cukrom do tuhého snehu. Ako vyšľahať sneh dotuha?
02.
Obe hmoty do seba zľahka zamiešajte. Potom postupne pridávajte múku zmiešanú s makom a citrónovou kôrou. Nešľahajte, iba zľahka miešajte.
03.
Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie do veľkosti asi 30 x 40 cm. Pečte 10–12 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Potom cesto preklopte na utierku, opatrne stiahnite papier na pečenie a zatočte roládu.
04.
Tvaroh prešľahajte s cukrom. Smotanu ušľahajte dotuha a opatrne ju vmiešajte do tvarohu. Roládu rozviňte a naneste na ňu krém, okraje nechajte voľné. Kúsok krému môžete nechať bokom na zdobenie.
05.
Potom roládu opatrne zatočte. Na vrchu ju dozdobte zvyšným krémom a pridajte jahody alebo iné ovocie podľa chuti. Nechajte asi 2 hodinky v chlade a potom krájajte.
Zdroj: www.prozeny.cz