Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dusené bravčové kocky v mrkve

Dusené bravčové kocky v mrkve
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Dusené bravčové kocky v mrkve Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Bravčové v mrkve patria k pokrmom, ktorým u mnohých ľudí pokazila povesť školská jedáleň. Dajte mu šancu na reparát a skúste si ho pripraviť doma: šťavnaté mäkké mäso v jemnej omáčke s kúskami žiarivej a sladkej mrkvy je totiž v skutočnosti naozaj lahodné, a navyše celkom lacné. A keď pridáte jemnú zemiakovú kašu, máte vynikajúci obed pre celú rodinu.

Ingrediencie pre:
5 porcií
Budete potrebovať

1 kg bravčové pliecko
500 g mrkvy
2 cibuľa
4 lyžice oleja
1 lyžica hladkej múky
600 ml vývaru
1/2 lyžičky rasce
1 štipka korenia
3/4 lyžičky soli

Jedlu veľmi prospeje, keď si dáte záležať na peknom nakrájaní mrkvy: je na vás, či zvolíte silnejšie šikmé kolieska, rovnako veľké klátiky, alebo kocky jednu ako druhú.
Postup
01.

Bravčové mäso očistite a nakrájajte na stredne veľké kocky, olúpanú cibuľu nakrájajte nadrobno. Mrkvu nakrájajte na kúsky, ktoré sa vám najviac páčia: ja mám najradšej asi polcentimetrové šikmé kolieska.

02.

V kastróle rozpáľte tri lyžice oleja na vyššiu, nie však najvyššiu teplotu (stupeň 8 z 10). Vsypte cibuľu, osoľte, okoreňte a za občasného miešania ju zvoľna restujte do doby, než začne ľahko zlátnuť.

03.

Zvýšte teplotu, pridajte mäso a nechajte ho zo všetkých strán poriadne zatiahnuť a opiecť. Pokiaľ mäso pustí šťavu, nechajte ju odvariť až na tuk (najlepšie to spoznáte po sluchu, tlmené bublanie postupne prejde do hlasnejšieho syčania). Pridajte ešte lyžicu oleja, vsypte rascu a krátko ho orestujte, až sa rozvonia. Mäso poprášte múkou a tiež ju krátko opražíme.

Tip: Odrezky zeleniny, mäsa a rôzne vňate si starostlivo odkladajte do mrazničky a raz za čas, až ich nazhromaždíte dostatok, uvarte hrniec vývaru zadarmo. V menších krabičkách ho potom skladujte v mrazničke: v kuchyni sa hodí vždy.

04.

Do hrnca vlejte toľko vývaru, aby bolo mäso takmer ponorené, a všetko dobre premiešajte. Nakoniec pridajte nakrájanú mrkvu a priveďte do varu. Potom stiahnite plameň na mierny a pod pokrievkou pomaly duste domäkka, podľa veľkosti kúskov mäsa to bude trvať asi hodinu, možno aj viac.

Tip: Ak ho máte radi, pridajte do jedla štipku tymiánu, k bravčovému aj mrkve sa skvele hodí.
05.

Mäso s omáčkou je výborné so zemiakovou kašou. Mrknite na recept, ako správne urobiť najlepšiu zemiakovú kašu.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.