- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Zemiakový koláč s rozmarínom
Zemiakový koláč s rozmarínom
Blesková večera, pri ktorej nikoho neoklamete? Ak máte v zásobe lístkové cesto, behom chvíľky budete mať hotovo a všetci si pochutnajú!
Ingrediencie pre:
4 porcie
1 balenie lístkového cesta
300 g zemiakov
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
5 lyžíc olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
1 ks vajcia
Postup
01.
Zemiaky olúpte a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Cesnak olúpte a prelisujte. Do misky nalejte olej, pridajte cesnak a premiešajte. Lístky rozmarínu otrhajte.
02.
Listové cesto položte na plech aj s papierom na pečenie, v ktorom bolo zabalené, a okraje trochu zahnite dovnútra. Na cesto vyskladajte plátky zemiakov. Potrite ich ochuteným olejom, osoľte, okoreňte a nakoniec posypte rozmarínom.
03.
Okraje cesta potrite rozšľahaným vajcom. Koláč vložte do rúry predhriatej na 190 °C a pečte ho približne 20 minút. Nechajte trošku vychladnúť, nakrájajte a ihneď podávajte.
Tip: Pre výraznejšiu chuť môžete pred pečením pridať na zemiaky pár vidličkou roztlačených ančovičiek. A ak máte radi slané koláče z kysnutého cesta, upečte si vyhlásený ligúrsky koláč s ančovičkami a cibuľou.
Zdroj: www.prozeny.cz