Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orieškové rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orieskove rozky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 150 g mletých pražených lieskových orieškov
  • 210 g margarínu alebo masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 lyžica mlieka
  • Na obaľovanie :
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy nasypeme múku, soľ, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, mleté ​​opražené lieskové oriešky, kocky studeného margarínu a lyžicu mlieka a potom vypracujeme cesto. Zabalíme ho do priehľadnej fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu, prípadne cez noc.

2. Krok

Z vychladnutého cesta formujeme valčeky jedným z troch osvedčených spôsobov: a) Špeciálne plechové formičky v tvare rožkov (podobné ako na labky) vymastíme a vysypeme múkou. Z cesta odtrhávame kúsky a vtlačíme do formy tak, aby vyplnilo trochu viac ako polovicu priestoru. Formičky poukladajte na plech . b) Z cesta vytvarujte valček a potom ho priečne nakrájajte na rovnaké krúžky. Z každého najskôr vytvarujte guľu, potom tenší valček a potom ho zahnite do polkruhu. Rožteky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. c) Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vhodnou formou vykrojíme rožky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. Krok

Vytvarované rožky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, kým ich okraje mierne nezhnednú (asi 10-15 min.). Vyberte plech a v prípadoch pod b) a c) nechajte vychladnúť, potom ich oddeľte od papiera, pričom pri variante a) ich musíte z formy ihneď vytriasť ešte horúce.

4. Krok

Rožky obaľte v práškovom cukre a zavreté skladujte v plechových škatuľkách.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

274 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.