- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Vanilkové koláčiky z bielkov -Spitzbuben
Vanilkové koláčiky z bielkov -Spitzbuben
- Kusov: 60
- Porcií: 60
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 200 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- štipka soli
- 2 bielky
- 250 g masla alebo margarínu
- pár kvapiek citrónovej príchute (alebo kôry)
- Na plnenie :
- džem podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Múku preosejeme do vhodnej nádoby, pridáme soľ, práškový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva a premiešame. POZNÁMKA: Ak chcete, môžete pridať niekoľko kvapiek citrónovej arómy alebo strúhanej citrónovej kôry. Pridajte vyšľahané bielky a kúsky masla alebo margarínu a vypracujte hladké cesto. TIP: Bielka šľahať nemusíte, ak zabudnete ako ja tentoraz. Zabaľte ho do priehľadnej fólie a nechajte aspoň hodinu v chladničke.
2. Krok
Vychladnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a pomocou formičky s otvormi alebo bez nich vykrajujeme požadované tvary. RADA: Sušienky s otvormi a bez nich by mali mať rovnaký počet, preto si na to dajte pozor a počas práce ich počítajte. Koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút. PLUS TIP: Upečené sušienky budú stále mäkké, no chladnutím stvrdnú, žiadny strach. Neprepečte ich! Dva kusy spojíme džemom a časť s otvorom vopred obalíme v práškovom cukre. Spitzbuben státim zmäknú, preto ich skladujte v uzavretých kovových škatuliach.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
898 videní