- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Kokosové sušienky s citrónovým krémom
Kokosové sušienky s citrónovým krémom
Sychravé počasie priamo láka na posedenie pri horúcom popoludňajšom čaji s niečím sladkým na zahryznutie. Napríklad vám príde vhod dnešný recept na kokosové maslové sušienky s pikantnou citrónovou náplňou.
Ingrediencie pre:
12 kusov
Na sušienky
150 g hladkej múky
1 ks žĺtkov
100 g masla
50 g cukru krupica
2 lyžice kokosu
2 lyžičky cukru múčka
Na citrónový krém
3 ks žĺtkov
2 ks citróna
50 g hnedého cukru
40 g masla
Postup
01.
Najprv si pripravte (kľudne aj deň dopredu) citrónový krém – lemon curd. Najprv citrón dôkladne umyte, ideálne použite citrón s chemicky neošetrenou kôrou. Na jemnom strúhadle pri oboch nastrúhajte žltú časť kôry. Rozkrojte ich a vytlačte z nich šťavu.
02.
Do menšieho liatinového hrnca nalejte šťavu z citrónov (môže byť aj s dužinou), pridajte kôru, cukor a žĺtky. Na miernom plameni túto zmes dôkladne metlou stále šľahajte, kým nezačne hustnúť.
03.
Teraz do hrnca pridajte nakrájané maslo a opäť šľahajte do zhustnutia asi minútu. Krém nechajte vychladnúť a skladujte ho v uzatvárateľnom pohári v chladničke.
04.
Teraz je čas na kokosové sušienky. Do misy nasypte najskôr sypké suroviny – múku, cukor a kokos. Spoločne ich premiešajte. Teraz pridajte do misy nakrájané studené maslo a žĺtok. Teraz v robote alebo rýchlo rukami (aby maslo nezačalo príliš topiť) všetko spoločne spracujte v hladké kompaktné cesto. To zabaľte do potravinárskej fólie a dajte minimálne na hodinu do chladničky.
05.
Teplovzdušnú rúru si predhrejte na 180 stupňov. Na doske si ešte raz cesto rukami poriadne spracujte, aby sa dalo pohodlne vyváľať. Valu a valček posypte hladkou múkou a cesto vyvaľkajte na placku asi 2–3 mm tenkou.
06.
Teraz vykrajovačom tvorte kolieska. Preneste ich na plech s papierom na pečenie a dajte ich piecť na cca 4–5 minút. Akonáhle začnú ich okraje zlátnuť, vyberte ich z rúry a nechajte ich vychladnúť.
07.
Vychladnuté kolieska k sebe zlepujte citrónovým krémom a nakoniec ich pocukrujte práškovým cukrom.
Zdroj: www.prozeny.cz