- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Celozrnné pizza slimáky s paradajkovou náplňou a mozzarellou
Celozrnné pizza slimáky s paradajkovou náplňou a mozzarellou
Skúste pre raz vymeniť stokrát omieľané pizza slimáky z lístkového cesta za zdravé celozrnné pečivo z domáceho cesta bez kysnutia a uvidíte, že u nich radi zostanete. Obzvlášť keď ich návšteva vymetie do poslednej omrvinky.
Ingrediencie pre:
20 kúskov
Na cesto
210 g hladkej celozrnnej múky
1/4 lyžičky jedlej sódy
1 lyžička soli
100 ml vody
30 g olivového oleja
Na náplň
3 lyžice kečupu
2 lyžičky paradajkového pretlaku
1 lyžička provensálskeho korenia
1/2 lyžičky sušeného cesnaku
100 g bravčovej šunky
120 g mozzarelly
Postup
01.
Múku zmiešajte so sódou a soľou. Prilejte vodu a olej a spracujte cesto. Nechajte odpočívať.
02.
Medzitým si pripravte náplň. Kečup prešľahajte s pretlakom, bylinkami a cesnakom. Šunku aj mozzarellu natrhajte nadrobno.
03.
Cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na plát hrubý asi 2 až 3 mm a veľký asi 30 × 32 cm. Potrite kečupovou zmesou a posypte šunkou a syrom. Jeden pozdĺžny kraj nechajte voľný a k nemu zviňte cesto do závinu.
04.
Závin nakrájajte na plátky hrubé 1,5 až 2 cm. Vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 25 minút pri 180 °C.
Zdroj: www.prozeny.cz