Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečené kuracie stehná v pikantnej omáčke s vínom a šampiňónmi

Pečené kuracie stehná v pikantnej omáčke s vínom a šampiňónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pečené kuracie stehná v pikantnej omáčke s vínom a šampiňónmi Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Recepty z jednej panvice majú nielen tú výhodu, že zamažete minimum riadu, ale vo väčšine prípadov sú navyše veľmi jednoduché na prípravu. A na výsledku to pritom vôbec nemusí byť poznať! Naopak! Až rodine či hosťom naservírujete panvicu plnú voňavého mäsa a výborné omáčky, budú ohromení.

Ingrediencie pre:
4 porcie

1 kg horných kuracích stehien
1 lyžička soli
3 štipky mletého čierneho korenia
2 lyžice olivového oleja
1 ks cibuľa
200 g čerstvých šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička mletého koriandra
1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
3 lyžičky paradajkového pretlaku
100 ml suchého červeného vína
200 g krájaných lúpaných paradajok
150 ml kuracieho vývaru
2 ks bobkového listu
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

So šampiňónmi u vás doma nezabodujete? Môžete ich pokojne vynechať alebo namiesto nich pridajte napríklad červenú papriku. Či už si zvolíte akúkoľvek cestu, milovníci pikantných chutí by nemali zabudnúť na chilli. Čerstvú, najemno nakrájanú papričku alebo mleté čili pridajte do panvice vo chvíli, keď pridávate aj koriander s rozmarínom. Pre vyššiu intenzitu vône rozmarínu môžete pridať k mäsu pár vetvičiek čerstvej bylinky.

Postup
01.

Kuracie stehná zo všetkých strán osoľte a okoreňte. Pripravte si panvicu: najlepšie liatinovú, ktorú môžete vkladať do rúry. Do panvice vlejte 2 lyžice oleja a kurča 10 až 15 minút opekajte dozlatista zo strany, kde je koža.

02.

Kuracie stehná preložte na tanier kožou nahor. Do panvice vsypte nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Tie môžete nechať v celku, pokiaľ sú drobnejšie, alebo ich prekrojte napoly. Miešajte asi 2 minúty, kým cibuľa nezosklovatí.

03.

Do panvice pridajte najemno nakrájaný cesnak, koriander, rozmarín, pretlak a chvíľu miešajte. Do minúty podlejte vínom a ďalej miešajte asi minútu až dve. Do panvice pridajte lúpané paradajky, vývar, bobkový list, osoľte a okoreňte a premiešajte. Čo by ste mali vedieť o varení s vínom?

04.

Kuracie stehná vráťte späť do panvice, tentoraz kožou nahor. Panvicu vložte do rúry a pri 180 ° C pečte hodinu. Pred servírovaním posypte nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

S čím stehná servírovať? Skvele sa k pokrmu hodí ryža guľatá Mánya, dobrý domáci chlieb či pečivo alebo nadýchané zemiakové knedle.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.