- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Blesková špenátová pizza
Blesková špenátová pizza
Večera bude to polhodinky! Skvelé jedlo zvládnete veľmi rýchlo a ľahko. Presvedčte sa.
BLESKOVÁ ŠPNÁTOVÁ PIZZA S VAJČÍKOM A PROSCIUTTOM
pre 4 osoby:
250 g baby špenátu, 2 pšeničné alebo kukuričné tortilly, 2 lyžice mascarpone, štipka strúhaného muškátového orieška, 2 vajcia, 50 g nastrúhaného syra Gruyère, soľ a mleté farebné korenie, drvená utta
1. Rúru predhrejte na 200 °C.
2. Špenát vložte do sitka a sparte ho vriacou vodou. Nechajte vychladnúť a potom vodu vytlačte. Tortilly položte na plech vyložený papierom na pečenie. Každú potrite lyžicou mascarpone, rozdeľte na ne špenát a posypte muškátovým orieškom. Do stredu každej tortilly rozklepnite vajcia, posypte syrom, osoľte a okoreňte farebným čiernym korením alebo sušenou čili papričkou.
3. Dajte piecť do rúry na 10 minút. Na záver naaranžujte na každú pizzu prosciutto.
TIP: Okrem tortill je možné použiť aj chlieb pita alebo chlieb naan. Prosciutto môžete nabudúce vymeniť aj za údeného lososa, skúsiť môžete ale aj kombináciu pesto, mozzarella a šunka alebo paradajky, oregano, mozzarella a pikantnú salámu.
Zdroj: www.svetzeny.cz