- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Nepečené pečivo: kávové zrná
Nepečené pečivo: kávové zrná
Ďalší z vianočných stálic nepečených cukroviniek sú voňavé kávové zrná. Či už zvolíte jednoduchší variant bez polevy, alebo tú v chrumkavom čokoládovom kabátiku, toto vláčne pečivo si zamilujú nielen milovníci kávy (a rumu)!
Ingrediencie pre:
25 kusov
Na cesto potrebujete:
120 g detských piškót
2 lyžice rumu
100 g masla
2 lyžice kávy espresso
50 g cukru múčka
1/2 lyžičky škorice
2 lyžice kakaa
100 g čokoládovej polevy
Postup
01.
Piškóty (kľudne k nim pridajte aj polámané kúsky iných cukroviniek) rozmixujte alebo valčekom v utierke rozdrvte najemno, pokvapkajte rumom, silnou kávou a spolu s veľmi zmäknutým maslom, cukrom, škoricou a kakaom spracujte na hladkú hmotu.
02.
Nechajte chvíľu v chlade zatuhnúť a potom tvarujte malé ovály, do ktorých nožom naznačte rez, ako majú kávové zrná. Nechajte na papieri na pečenie opäť zatuhnúť.
03.
Zrná sú dobré aj samotné, ale ďalší chuťový rozmer im dodáte namočením do čokoládovej polevy (alebo čokolády rozpustenej s trochou rastlinného tuku). Do tej potom znova naznačte, napríklad špáradlom, ryhu.
04.
Skladujte v chlade a spotrebujte do 2–3 týždňov.
Zdroj: www.prozeny.cz