Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládové šuhajdy s orechovou náplňou pre začiatočníkov

Čokoládové šuhajdy s orechovou náplňou pre začiatočníkov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čokoládové šuhajdy s orechovou náplňou pre začiatočníkov Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Na Slovensku, odkiaľ toto pečivo pochádza, sa mu hovorí šuhajdy. Nepečené čokoládové košíčky s vynikajúcou orechovou náplňou chutia rovnako dobre, nech už im hovoríte akokoľvek.

Ingrediencie pre:
15 kusov
Na orechovú náplň

70 ml mlieka
20 g masla
30 g cukru
90 g orechov
50 ml rumu
2 lyžice hrozienok

Na dokončenie

180 g čokolády na varenie
30 g masla
30 g kakaového masla

Na zdobenie

1 hrsť orechov

Náplň môžete ozvláštniť chuťou kávy. Pokiaľ zvolíte rozpustnú kávu, pridajte ju rovno do mlieka. Keď siahnete po espresse, 2 lyžice zamiešajte až do hotovej náplne.

Postup
01.

Na náplň namočte hrozienka do rumu a nechajte ich aspoň 20 minút napučať. Do rajnice vlejte mlieko, pridajte cukor a maslo a pomaly priveďte do varu. Miešajte, aby sa cukor rozpustil a mlieko nepripálilo. Keď bude mlieko takmer vriace, prisypte mleté orechy, stiahnite plameň a veľmi krátko ich povarte do zhustnutia. Odstavte, pridajte hrozienka nasekané na menšie kúsky a podľa chuti lyžicu alebo dve rumu, v ktorom boli naložené. Náplň nechajte bokom vychladnúť.

Tip: Ak si chcete urýchliť prácu, hrozienka v rume krátko zahrejte v mikrovlnnej rúre alebo na platni.

02.

Pripravte si menšie biele cukrárske košíčky a rozložte ich na plochu po dvoch zasunutých v sebe. Rozpustená čokoláda, ktorú ich budete plniť, je pomerne ťažká, a pokiaľ ju nalejete len do jedného košíčka, môže ľahko vytiecť. Alebo použite pevnejšie hliníkové košíčky určené priamo na čokoládu.

03.

Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom a kakaovým maslom a vymiešajte dohladka. Asi polovicu rozdeľte do pripravených košíčkov a oparne s nimi zatočte, aby čokoláda pokryla aj ich boky. Nechajte chvíľu v chlade stuhnúť.

Tip: Vďaka pridanému tuku je čokoláda hladká a lesklá, v ústach sa rýchlo rozpúšťa a chutí ako „ľadová“. Voľba tuku je na vás, šuhajdy budú skvelé, aj keď k čokoláde pridáte bežný rastlinný tuk. Drahšie kakaové maslo chutí ale výrazne lepšie.

04.

Až čokoláda stuhne, rozdeľte do košíčkov vychladnutú orechovú náplň a lyžičkou ju pekne zarovnajte. Zalejte zvyškom čokolády, ozdobte orechom (alebo tradične lentilkou) a nechajte stuhnúť. Skladujte v chlade.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.