Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zapečená kapusta s údeninou: Chutná alternatíva pre milovníkov bezsacharidových jedál

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Zapečená kapusta s údeninou: Chutná alternatíva pre milovníkov bezsacharidových jedál
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zapečená kapusta s údeninou: Chutná alternatíva pre milovníkov bezsacharidových jedál Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 55min

Ak sa snažíte obmedziť pšeničnú múku a sacharidy vo svojej strave, táto jedinečná variácia na šunkofleky vás určite zaujme. Krehká a chrumkavá zapečená kapusta, ochutená kvalitnou údeninou, je zakrytá lahodnou smotanovo-vaječnou zmesou.

reklama:

Suroviny

  • Pre pekáč s rozmermi 20 × 30 cm budete potrebovať:
  • 1 hlávku bielej kapusty
  • 1 cibuľu
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 150 g slaniny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kapusty: Začnite tým, že menšiu hlávku kapusty (alebo polovicu veľkej) rozčleníte na štvrtiny, odstránite stred a nakrájate listy na kocky podobné veľkosti ako cestoviny. Cibuľu nasekajte na jemno a slaninu na malé kocky.

2. Krok

Smaženie ingrediencií: Na väčšej panvici zahrejte trochu oleja, pridajte nakrájanú cibuľu a slaninu. Osoľte a okoreňte, potom smažte na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne a slanina neuvoľní tuk, čo trvá približne 5 minút. Medzitým si predohrejte rúru na 180 °C a pekáč potrite olejom.

3. Krok

Pridanie kapusty: Počiatočne opražené cibuľu so slaninou preložte do panvice a pridajte nakrájanú kapustu. Krátko ju opražte, len na 5–10 minút, aby zmäkla, ale stále zostala chrumkavá.

4. Krok

Dokončenie a pečenie: Opečenú zmes preložte do pripraveného pekáča. V miske dôkladne zmiešajte kyslú smotanu, vajcia, soľ a korenie. Túto zmes rovnomerne rozotrite na kapustu. Pekáč voľne zakryte alobalom a umiestnite do predhriatej rúry. Pečte asi 20–25 minút, potom odstráňte alobal a dopečte, kým sa neobjaví zlatistá farba.

reklama:

Tip: Ak máte doma zvyšok chutného údeného mäsa alebo klobásy, môžete ich tiež pridať do jedla.

Tento recept ponúka lahodnú a zdravú možnosť, ktorú si môžete vychutnať bez pšeničných produktov a nadbytočných sacharidov. Prajem vám dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.