Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako pripraviť sušené jablká na zimu?

Ako pripraviť sušené jablká na zimu?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako pripraviť sušené jablká na zimu? Foto: www.freepik.com
reklama:

Keď máte v záhrade nadbytok jabĺk, existuje množstvo spôsobov, ako ich spracovať. Môžete si z nich pripraviť chutné kompóty, polotovary do koláčov, alebo ich uskladniť v pivnici. Sušené jablká sú veľmi populárne, pretože šetria miesto v špajzi a sú skvelým snackom.

Sušenie jabĺk nie je náročné, ak viete, čo robiť. Dôležité je vybrať kvalitné a zdravé plody, ktoré zbavíte stopiek a nečistôt, nakrájať ich na rovnaké a tenké plátky a usporiadať ich tak, aby sa mohli dobre vysušiť. Tu sú rôzne metódy, ako na to.

Metódy sušenia jabĺk

Pripravené jablká môžete sušiť rôznymi spôsobmi:

  1. V elektrickej sušičke: Toto je veľmi efektívny spôsob, ktorý vyžaduje minimum úsilia. Stačí jablká naskladať do sušičky a nastaviť ju na správny program. Obvykle trvá sušenie 7 až 9 hodín pri teplote 60 až 70 °C, aby ste dosiahli optimálne výsledky.
  2. V rúre: Pri sušení v rúre nastavte teplotu na 50 až 60 °C. Po zavädnutí plátkov zvýšte teplotu na 70 °C a po dvoch hodinách ich otočte. Pokračujte v sušení pri 60 °C ďalších 5 až 6 hodín. Dôkladne sledujte, aby boli plátky dobre vysušené.
  3. Na sieťkach: Ak je vonku pekné počasie, môžete jablká sušiť na vzduchu. Nesušte ich priamo na slnku, ale radšej v tieni. Pre ochranu pred hmyzom môžete plátky prikryť jemnou sieťou alebo záclonou. Na noc je dobré jablká uschovať, aby nenavlhli.

Užitočné rady

  • Rada 1: Po nakrájaní jabĺk namočte každý plátok do citrónovej šťavy alebo roztoku kyseliny. Týmto spôsobom zamedzíte zhnednutiu a udržíte ich atraktívnu farbu.
  • Rada 2: Správne skladovanie môže predĺžiť trvanlivosť sušeného ovocia. Vhodne uskladnené jablká vám môžu vydržať až do ďalšej sezóny, ak ich nestihnete skôr zjesť.

Alternatívny prístup

Jablká môžete pripraviť aj iným spôsobom: očistite ich, olúpte a rozmixujte na pyré. Toto pyré potom rozotrite na papier na pečenie a usušte. Týmto spôsobom vytvoríte obľúbené ovocné kože, ktoré sú skvelým snackom, najmä pre deti. Jablká môžete kombinovať aj s iným ovocím, čím získate rôzne chute.

S týmito tipmi a metódami si môžete vychutnať zdravé a chutné sušené jablká počas celej zimy!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.