Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zimné pohostenie: Doprajte si ideálny šálok horúcej čokolády!

Zimné pohostenie: Doprajte si ideálny šálok horúcej čokolády!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zimné pohostenie: Doprajte si ideálny šálok horúcej čokolády! Foto: depositphotos.com
reklama:

Ako sa blíži zima, a s ňou chladné a pochmúrne dni, nie je nič lepšie ako vychutnať si hrnček teplého nápoja. Rýchlo sa stmievajúce dni a prvé mrazíky nám dávajú signál, že čas na horúcu čokoládu je tu.

Ale nezabudnime, že nie každý šálok horúcej čokolády je rovnaký! Ak chcete tento rok v zime zažiť niečo výnimočné, vyskúšajte zlepšiť svoju receptúru a prekvapte svojich blízkych alebo sa potešte dokonale krémovou čokoládou. Ako by ste sa cítili pri pohári s horúcou čokoládou, ktorá v sebe ukrýva aj štipku slaného karamelového rumu? Neznie to úžasne? Zostavili sme pre vás tri jedinečné recepty, ktoré by ste tento rok rozhodne mali vyskúšať.

Triky, ako pripraviť tú najlepšiu horúcu čokoládu:

  1. Siahnite po miestnych surovinách

Bez ohľadu na to, aký druh mlieka alebo čokolády si vyberiete, dajte prednosť kvalitným produktom od miestnych výrobcov. Lokálne farmy a značky vám ponúknu najčerstvejšie mliečne výrobky, ktoré zabezpečia, že váš šálok horúcej čokolády bude jednoducho skvostný.

  1. Nešetrite na šľahačke

Skvelý spôsob, ako povýšiť svoj nápoj, je pridať doň bohatú šľahačku. Zmiešajte 1 šálku smotany, 2 lyžice cukru a 1/2 lyžičky mätového extraktu alebo inú príchuť podľa vašich preferencií. Šľahajte až kým nebude šľahačka pevná a nadýchaná. Pre vylepšenie vzhľadu použite cukrársky sáčok a vytvorte v šálke elegantné vzory.

  1. Výber mlieka – základ úspechu

Mlieko je kľúčovým faktorom, ktorý ovplyvňuje výslednú chuť. Ak chcete, aby vaša horúca čokoláda bola čo najkrémovejšia, vyberte mlieko s vyšším obsahom tuku. Dôležitá je aj teplota mlieka. Pri jeho pomalom a rovnomernom ohreve sa zabránite jeho odpareniu, čo je dôležité pre dosiahnutie ideálnej konzistencie.

  1. Pena ako profesionál

Ak túžite po luxusnej pene, nezabudnite, že kľúčom je správne napenenie mlieka pred pridaním ostatných ingrediencií. Po dosiahnutí ideálnej textúry pridajte mlieko k čokoláde a energicky šľahajte. Tento postup vám zabezpečí jemnú a hladkú čokoládu, ktorá bude zároveň perfektne napenená.

  1. Pomocník v podobe šľahača

Najlepšie ingrediencie do horúcej čokolády zapracujete pomocou šľahača, ideálne ručného. Vďaka nemu sa vyhnete hrudkám a dosiahnete dokonalú konzistenciu. Ak používate hrniec s nepriľnavým povrchom, nezabudnite, že pre ochranu povrchu je lepšie použiť plastovú alebo silikónovú metličku.

Vyskúšajte nové recepty na lahodnú horúcu čokoládu

Perníková horúca čokoláda

Ak chcete ochutnať skutočne sviatočný nápoj, pripravte si horúcu čokoládu s pomarančovou kôrou, škoricou, zázvorom a klinčekmi. A nezabudnite na bohatú šľahačku!

Ingrediencie:

  • 150 ml mlieka
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 1/4 lyžičky hnedého cukru
  • Kôra z 1/2 pomaranča
  • Štipka mletého zázvoru
  • Štipka mletej škorice
  • 1 klinček
  • 2 kvapky vanilkového extraktu
  • 50 g horkej čokolády
  • Voliteľné: perníčky na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci zmiešajte mlieko, smotanu, cukor, pomarančovú kôru a koreniny a priveďte k varu. Potom zmes preceďte a vráťte späť do hrnca.
  2. Pridajte čokoládu a vanilku, miešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Ak je to potrebné, znovu zohrejte.
  3. Nalejte do šálky, ozdobte vyšľahanou šľahačkou a posypte perníčkami.

Horúca čokoláda so slaným karamelovým rumom

Ak túžite po niečom skutočne luxusnom, vyskúšajte túto horúcu čokoládu s rumom a slaným karamelom. Tento nápoj vás zahreje a bude pôsobiť ako malý hrejivý darček.

Ingrediencie:

  • 25 ml tmavého rumu
  • 2 lyžičky pasty zo slaného karamelu
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 50 g mliečnej čokolády
  • Štipka morskej soli

Postup:

  1. V miske zmiešajte rum a slaný karamel a na miernom ohni premiešajte do hladka.
  2. Mlieko ohrejte v hrnci, kým sa nezačne variť, potom odstavte a pridajte nasekanú čokoládu. Miešajte, kým sa nerozpustí.
  3. Vráťte hrniec na oheň, aby sa nápoj opäť zahreje, a pridajte rumovú zmes a soľ. Nalievajte do šálky.
  4. Na záver pridajte šľahačku a prípadne ešte trochu slaného karamelového sirupu na ozdobu.

Vyskúšajte tieto recepty a doprajte si šálok horúcej čokolády, ktorý vás zahreje a uspokojí vaše zmysly počas zimných mesiacov!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.