Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Recept na pudingové strojčekové pečivo – rýchla príprava a vynikajúca chuť

Recept na pudingové strojčekové pečivo – rýchla príprava a vynikajúca chuť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Recept na pudingové strojčekové pečivo – rýchla príprava a vynikajúca chuť Foto: depositphotos.com
reklama:

Pudingové strojčekové pečivo je vianočným hitom, ktorý často zmizne zo stola ako prvý. Jeho pravidelný tvar a jemná, krehká textúra sú neodolateľné. Príprava tohto pečiva je veľmi jednoduchá, a ak použijete strojček, práce budete mať za chvíľu hotové.

Tento druh pečiva má svoju tradíciu, pretože v minulosti každý domáci strojček umožnil pripraviť veľké množstvo cukroví bez zbytočného námahy. Dnes si ho môžeme upiecť aj bez tohto pomocníka – stačí mať trochu trpezlivosti a niekoľko jednoduchých nástrojov.

Ako pripraviť pudingové strojčekové pečivo?

Pretože ide o krehké cesto, je dôležité, aby sme ingrediencie rýchlo spracovali a nezbytočne ich nehnietli. Po upečení môžeme pečivo zlepovať obľúbenou marmeládou a ozdobiť čokoládou, čo mu dodá skvelú chuť. Tu je podrobný návod na jeho prípravu.

Ingrediencia na pudingové strojčekové pečivo:

600 g polohrubej múky
300 g práškového cukru
350 g masla (prípadne margarínu)
7 balení vanilkového pudingu
2 vajcia
0,5 balíčka prášku do pečiva
na dozdobenie marmeláda a čokoládová poleva

Postup:

Začnite tým, že všetky suché prísady preosejete do misky. K nim pridajte nakrájané, jemne zmäknuté maslo a vajcia. Dobre premiešajte a vytvorte hladké, pružné cesto.
Hotové cesto môžete vložiť do strojčeka a vytvárať tenké pásiky, ktoré následne narežete na rovnaké kúsky. Ak strojček nemáte, použite cukrárenský sáčok na tvarovanie tvarov priamo na plech.
Umiestnite pripravené kúsky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 8 až 10 minút, kým sa nezafarbia do zlatista.
Po vychladnutí cukroví spojte pomocou marmelády. Na každý kúsok naneste trochu marmelády a priložte druhý kus tak, aby vznikol malý sendvič.
Na záver ponorte konce pečiva do rozpustenej čokolády a nechajte ich na mriežke stuhnúť.

Toto pečivo je ideálne na vianočné sviatky – je chutné, rýchle a jednoducho sa pripravuje. Vďaka jeho krehkosti a sladkému zlepovaniu s marmeládou sa stane obľúbeným dezertom na vašom sviatočnom stole.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.